Style

Ljubav

Ishrana po zodijaku: Savršena hrana na tanjiru!

Ishrana po zodijaku! Svaki znak zodijaka ima svoju specifičnost i obeležja. Da bi se održala vitalnost, ali i energija zdravlja, pravilna i raznovrsna ishrana mora imati primarno mesto u životu. “Savršena hrana na tanjiru zodijačkih znakova” obuhvata određene namirnice koje će pomoći da se održi snaga i dobar metabolizam. Savršena hrana na tanjiru!

Ishrana po zodijaku: Savršena hrana na tanjiru! Svet Plus




Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Ovan

Ovan: Ovan kao prvi znak zodijaka koji se tradicionalno vezuje za glavu i vladavinu Marsa pre svega treba da izbegava slanu i začinjenu hranu posebno iz razloga učestalih glavobolja i mogućih oscilacija pritiska. Ovan je stalno u pokretu i zato brzo troši svoju energiju. Iz tog razloga potrebno je da ima malo “jaču ishranu” u šta treba uvrstiti meso i ribu. Zelena salata kao i sirevi rado su viđene namirnice kod ovog znaka. Doručak je veoma važan, kao i veći unos vode zbog pravilnog rada bubrega. Grickalice i “veštačku hranu” treba izbaciti sa jelovnika.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Bik

Bik: Bik teži praktičnom i zdravom načinu zivota i zato ne iznenađuje podatak da Bik vodi dosta računa o tome šta jede. Piletina, sir, integralne testenine su najviše zastupljeni kod ovog znaka. Bik ne voli začinjenu i kiselu hranu, ali su mu slabost čokolada i slatkiši u čemu se jedino ne pridržava zdravog načina života. Kao veoma senzualan znak Bik ume da uživa u hrani, posebno kada je sam priprema.


Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Blizanci

Blizanci: Blizanci imaju veoma dinamičan život i jednu posebno dobru osobinu, što tokom dana znaju da imaju “više manjih obroka”. Iako se ne pridržavaju strogo zdrave ishrane znaju da uvrste salate u svoj jelovnik. Mnogi Blizanci koji su skloni gojaznosti često upražnjavaju “stroge djete”koje su uglavnom neuspešne, jer Blizanac “voli od svačega po malo da proba”, a tu svakako spada meso sa roštilja, piće, grickalice, pečeni kukuruz. Međutim kada osete”prezasićenje” onda danima konzumiraju samo voćne sokove. Blizanci treba više da se okrenu organskoj hrani i da unose u organizam dosta tečnosti.


Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Rak

Rak: Ovaj znak spada u velikog hedonistu kada je u pitanju hrana. Rak je poznat po velikoj emotivnosti i nežnosti. No, kada se nalazi u tegobnom periodu ili pojačanom stresu on utehu nalazi u hrani, što često inicira probleme sa viškom kilograma. Rak treba da konzumira morsku ribu i organske salate. Zbog svoje osetljive prirode sklon je različitim oboljenjima pa treba da smanji šećere i “veštačku hranu” na minimum.


Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Lav

Lav: Lav je znak poznat po svojoj jačini i snazi. Lavu hrana predstavlja pravi užitak, ali pod uslovom da bude pripremljena prema njegovim kriterijumima i da bude obogaćena “bojama i mirisima”. Poznato je da Lav voli meso, začinjenu hranu i ukusne poslastice, što doprinosi  gojaznosti. Predstavnici ovog znaka moraju dosta računa voditi o zdravoj ishrani kako bi izbegli problem sa povišenim krvnim pritiskom ili srčanim oboljenjima. Riba, morski plodovi, belo pileće meso, organske salate  i dosta tečnosti su dobra preporuka za jelovnik jednog Lava.


Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Devica

Devica: Devica voli više slatkiše i nije veliki ljubitelj mesa. Ono što svakako predstavlja “izazov” jesu raznovrsne testenine i poslastice, kao i bogati dodaci. Ovaj zemljani znak sklon je gojaznosti, problemima sa želucem i crevima, pa se savetuje manji unos šećera, a veću prednost treba dati supama, čorbama i raznovrsnim salatama.



Zdrava ishrana u zodijaku  – znak  Vaga

Vaga: Vaga većinu svog života provede na “rigoroznim djetama”što nekada nije dobro jer isključuju iz upotrebe veliki broj hranljivih sastojaka. Ovaj znak zodijaka mora izbegavati masnu i kaloričnu hranu, a u jelovnik mora uvrstiti raznovrsne salate. U periodu kada je Venera (vladar znaka) retrogradna njihov imunitet je znatno oslabljen pa se u tom razdoblju mora dosta računa voditi o zdravlju i pravilnoj ishrani.


Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Škorpija

Škorpija: Ovaj vodeni znak nikada nije opterećen ishranom. U suštini, Škorpija jede malo, ali izabrano. Najčešće uživa u hrani koja nije teška niti prezačinjena. Dosta računa vodi o svom izgledu i ne trpi gojaznost. Zbog česte podložnosti promenama raspoloženja Škorpija je sklona i promenama u ishrani.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Strelac

Strelac: Strelac voli malo”jaču i začinjenu” hranu. Njegova sklonost ka istraživanju prisutna je i u oblasti ishrane, zbog čega često kombinuje različite sastojke. S’ obzirom na nepostojanu prirodu može pokazati  dosta discipline ili loših navika kada je reč o ishrani. Za ovaj znak se savetuje lagana i uravnotežena ishrana, manji unos soli, šećera i soli.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Jarac

Jarac: Jarac ima poseban jelovnik i po malo neobičan. Ovaj znak zodijaka uvek isprobava nova jela, dajući prednost tradicionalnoj kuhiji. Metabolizam Jarca je dosta spor i njihovom organizmu ne pogoduju velike promene u ishrani, jer to može doprineti probavnim problemima. Prednost treba dati zdravoj hrani, po mogućnosti organskoj.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Vodolija

Vodolija: Vodolija je po prirodi egocentrična, pa je vrlo često i njen jelovnik takav. Ovaj znak voli nove ukuse, neobične začine i ribu. Slabost su slatkiši zbog kojih je sklona gojaznosti. Negovanje zdravih navika u ishrani i veći unos vode, manje masnoća i  fizička aktivnost umanjiće mogućnost problema sa cirkulacijom.

Zdrava ishrana u zodijaku  – znak Ribe

Ribe: Ovaj vodeni i promenljivi znak zodijaka izuzetno je osetljiv, a metabolizam je često oslabljen. Ukoliko se ne pridržava pravilne ishrane može biti podložan hormonskom disbalansu, anemiji  i zadržavanju vode u organizmu. Preporuka je da se izbegavaju alkoholna pića, masnoće, grickalice i konzervisana hrana.

Viber

Autor: O.J
Izvor: astro-tarot.rs

Povezane vesti:


>