Zdravlje

Ljubav

Ova eterična ulja uništavaju ćelije najgorih bolesti!

U modernom svetu ljudi ih najčešće koriste za osvežavanje prostora i poboljšanje raspoloženja u vidu aromaterapije. Sve je popularnija njihova upotreba u lečenju teških bolesti, uključujući i rak. Ova eterična ulja uništavaju ćelije najgorih bolesti! 

Ova eterična ulja uništavaju ćelije najgorih bolesti! Svet Plus



Sve je popularnija njihova upotreba u lečenju teških bolesti, uključujući i rak. Smatraju se izuzetno bitnim dodacima svakoj terapiji. Eterična ulja većinom su skupocena. To je zato što je potrebno puno biljnog materijala da bi se ona proizvela. No, svakako su vredna velikih ulaganja jer ne postoji veće bogatstvo od zdravlja.

1. Tamjanovac

Jedno od najpopularnijih, a verovatno i najbolje ulje u terapiji protiv raka je ulje tamjanovca. U više istraživanja potvrđeno je njegovo snažno protiv upalno dejstvo, na temelju koji se proizvodi i suplement AKBA, pogodan za mnoge upalne bolesti. Poznata doktorika Johanna Budwig savetovala je bolesnicima od tumora na mozgu dodatnu terapiju kojom bi 3 puta dnevno trljali vrat uljem tamjanovca i pili 3 kapi 3 puta na dan.

2. Majčina dušica

Švajcarska studija iz 2010. otkrila je da eterično ulje majčine dušice ima najjači citotoksični potencijal protiv raka pluća, dojke i prostate. To delovanje se pripisuje timolu koji je demonstrirao jaku antikancerogenu aktivnost. Divlja majčina dušica (lat. Thymus serpyllum) u studijama je inducirala smrt ćelija raka dojke. 72 sata nakon tretmana, eterično ulje uništilo je 98% ćelija raka dojke. Ispitivači su zaključili da bi majčina dušica mogla biti značajan kandidat u pronalaženju leka za rak dojke.
 

Poboljšajte zdravlje primenom ovih principa! Ne košta ništa!




3. Ruzmarin

Eterično ulje ruzmarina sadrži učinkovite fitokemikalije s velikim terapeutskim vrednostima. Dva ključna spoja su kofeinska kiselina i ruzmarinska kiselina, snažni antioksidansi i protiv upalni spojevi koji štite telo od slobodnih radikala. Ruzmarin je bogat i karnozolom za koji se ustanovilo da čisti organizam od štetnih stvari koje mogu uzrokovati rak dojke. Novije studije pokazale su i njegovo snažno antiupalno svojstvo koje takođe pomaže u prevenciji raka debelog creva, dojke, jetre, želuca, kože i krvotoka (leukemije).

4. Origano

Dr Bavadekar, asistentkinja profesorka farmakologije testirala je delovanje karvakrola, aktivnog spoja iz ulja origana i njegovo delovanje na rak prostate. Otkrili su da spojevi iz origana signaliziraju stanicama raka da učine apoptozu – proces samouništenja. Prema njenim rečima, antiupalna i antibakterijska svojstva origana mogla bi se meriti sa svojstvima super-začina poput kurkume. Ova studija pokazala se izuzetno zanimljivom za dalje traženje učinkovitog leka, pogotovo ako se uzme u obzir da svaki 36. muškarac oboli od raka prostate. Eterično ulje origana u studijama je zaustavilo i rast ćelija raka debelog creva, aktivirajući njihovo samouništenje. Svi ovi rezultati obećavajući su za obolele od raka prostate, ali i za one obolele od drugih vrsta raka.

5. Kamilica

Čaj od kamilice je tradicionalni lek za mnoge bolesti, no eterično ulje ima puno snažnije delovanje. U istraživanjima povezanim uz lečenje raka, najsnažnije delovanje pripisalo se spoju apigeninu. Nedavne studije pokazale su da medicinski ekstrakt kamilice ne deluje na zdrave ćelije, ali zato značajno uništava ćelije koje su obolele od raka. Ovakvo delovanje dokazano je kod raka kože, prostate, dojke i jajnika. Švajcarska studija iz 2010. ustanovila je ulje kamilice uništava 93% ćelije raka, dok je jedna druga studija pokazala da ono u čak 60-70% slučajeva sprečava razvijanje raka. Zbog toga se eterično ulje kamilice smatra odličnim dodatkom terapiji protiv raka, pogotovo zato što ne šteti zdravim ćelijama.

6. Matičnjak

Delovanje eteričnog ulja matičnjaka na tumor mozga glioblastom detaljno je ispitano 2014. godine. Ustanovljeno je da je najpotentniji spoj iz matičnjaka citral imao različita delovanja na proces ponašanja tumora mozga, među kojima i samouništenje rezistentnih ćelija raka. Glioblastom je jedan od najagresivnijih i najzloćudnijih tipova raka, tako da bi ulje matičnjaka predstavljalo koristan dodatak terapiji kod ove bolesti.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Espreso

Povezane vesti:


>