Ostalo

Sme�no

Punjena čokoladna jaja! Ovome niko ne može odoleti!

Ova jaja su prava slast za ljubitelje čokolade, ali i za one koji vole neke druge ukuse u kombinaciji sa čokoladom jer imate ogroman izbor kada je punjenje u pitanju. Ovome niko ne može odoleti u to smo sigurni. Recept za punjena čokoladna jaja!

Punjena čokoladna jaja! Ovome niko ne može odoleti! Foto: Olja Marković



Na kraju teksta imate video snimak kao objašnjenje kako isprazniti jaje i dobiti samo ljusku, a ona će nam poslužiti kao kalup. Slobodno napravite veći otvor, prečnika oko 2 cm. Jaje operite iznutra vodom i ostavite da se osuši.

Otopite čokoladu za mešenje sa malo margarina ili svinjske masti, sipajte je u kalup od jaja i razlivajte sa svih strana. Ostavite na kratko u frižideru pa postupak ponovite još dva puta. Tako sa svim ljuskama koje ste pripremili. Ostavite ih uspravno u frižideru, najbolje u kartonu za jaja. 

Za to vreme pripremite punjenje. Za to vam može poslužiti i običan puding, ukusa koji vi najviše volite ali i razni drugi filovi koji su malo crvšći. 

Jaja na slici punjena su čokoladnim ganašom. 

Čokoladni ganaš se koristi za prelivanje torti, kao nadev za različite vrste kolača ili za izradu tartufa. Mnogi misle da je teško napraviti čokoladni ganaš u kućnim uslovima, ali to uopšte nije tako. Kako bi napravili zaista lep ganaš, potrebna su vam samo dva proizvoda - čokolada i pavlaka.

Ako želite da čokoladni ganaš koristite kao nadev za slatke kornete ili za tartufe, trebaće vam 200 g crne čokolade i 100 ml pavlake. Priprema čokoladnog ganaša je veoma laka. Količina čokolade, koja vam je potrebna u zavisnosti od namene, treba da se naseče na male komade i da je zatim stavite u posudu.
 

Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku!

Slavski kolač - ukrasi! Kakvo testo je potrebno i kako ga oblikovati!

Kinder bueno oblande! Recept za slatke zalogajčiće! (VIDEO)




Pavlaku sipajte u šerpu i stavite je na vatru da se zagreje. Malo pre nego što prokuva u pavlaku dodajte čokoladu i skinite sa vatre. Sačekajte oko 10 sekundi i počnite da mešate drvenom kašikom dok se čokolada potpuno ne istopi. Smesa treba da bude glatka i jednolična. 
 

Recept za najbolje domaće tortilje!



Ako jaja punite ganašom, on se mora skoro potpuno ohladiti uz mešanje. Jaja napunite, ostavite u kutiji u frižideru (rupa kroz koju se pune naravno ide gore). Posle 3-4 sata, u svaki otvor naliti još malo istopljene čokolade i ostavite preko noći. Sutradan pažljivo oljuštite jaja i ukrasite ih. Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>