Ostalo

Sme�no

Pita od jabuka u čaši! Recept za izvrnuti desert!

Hiljadama godina su mnoge kulture visoko vrednovale jabuku i njena lekovita svojstva. Danas moderna istraživanja samo potvrđuju ono što su naši preci znali i bez labaratorijskih ispitivanja i analiza. Postoje stotine objavljenih studija i radova koji pokazuju zašto je jabuka jedan od najzdravijih voćnih proizvoda. Pita od jabuka u čaši! Recept za izvrnuti desert!

Pita od jabuka u čaši! Recept za izvrnuti desert! Svet Plus


Jabuke sadrže rastvorljiva vlakna i kiselinu, a to je u stvari prirodan preparat za sagorevanje masti. Ranija istraživanja pokazala su da dve od tri jabuke dnevno mogu uticati na smanjenje od 2 kilograma za 10 nedelja, što je više nego što obećavaju dijete koje ne sadrže jabuke u ishrani.

Sastojci za 5 čaše:

100 g glatkog brašna
50 g odstajalog maslaca (preporučuje se gi maslac)
1 kašičica šećera
malo soli
2 kašike grčkog jogurta
1 žumance
1/4 praška za pecivo
2 narendane jabuke
pola kašike meda
malo cimeta
1 puding od vanile
2 kašike maskarpone sira
1 kašičice meda

 

Kotleti u saftu! Ukus je savršen, priprema krajnje jednostavna! (VIDEO)

Slavska torta: Čokoladna fruti! (RECEPT)






Priprema:

Postupak pripremanja pite je zaista jednostavan, ali uzmite u obzir da će vam slaganje čašica oduzeti malo vremena. Prvo napravite prhko testo. Prosejte brašno, pa mu dodajte sve ostale sastojke: maslac, šećer, so, jogurt, žumance i prašak za pecivo.

Kada ste zamesili testo umotajte ga u foliju i ostavite da malo odstoji. Dok testo miruje, narendajte jabuke, dodajte im med i cimet i pustite da odstoje kako bi pustile sok. Na kraju pripremite puding od vanile. Skuvajte puding prema uputstvu upotrebe, ali stavite malo manje mleka kako vam fil ne bi bio redak kada dodate maskarpone sir. 

Kada je puding gotov, stavite marskapone i med i pustite da se ohladi. Povremeno mešajte kako se ne bi napravila korica na filu. Svi slojevi su pripremljeni i sada počinje slaganje čašica. 

Prhko testo narendajte na malo veće mrvice. U čašice prvo stavite testo, jabuke koje ste malo ocedili od soka, fil od vanile, pa ponovo malo mrvica testa. Ponovite postupak dok ne popunite čašicu, ali završite s mrvicama testa. Pecite na 170°C dok gornji sloj testa ne poprimi smeđu boju, otprilke sat vremena.  Desert ohladite i poslužite uz ostatak fila od vanile.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Informer

Povezane vesti:


>