Ostalo

Sme�no

Rolnice od paprika! Recept kome ćete se vraćati! (VIDEO)

Obzirom da paprika još uvek ima u izobilju prava bi šteta bila ne iskoristiti ih za jedan ovako divan ručak. Priprema ovog jela je veoma jednostavna, a rezultat će vas oduševiti. Osim što jelo fenomenalno izgleda i ukus je fenomenalan. Kombinacija svih ovih sastojaka čini da vas ovo jelo zaista ostavi bez daha! Rolnice od paprika! Recept kome ćete se vraćati!

Rolnice od paprika! Recept kome ćete se vraćati! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Potrebno je:

6-8 većih paprika
500 grama mlevenog mesa
2 manje ili 1 veća glavica crnog luka
1 paradajz
Malo ulja
2-3 kašike prezle
1 jaje
kačkavalj
Suvi začin ili so, biber, slatka začinska paprika i beli luk u prahu ili 1 čen izgnječenog belog luka, naribana korica jednog limuna.



Priprema: 

Papriku operite, prebrišite suvom pamučnom krpom pa poređajte u pleh. Najbolje bi bilo da pleh obložite papirom za pečenje. Rernu uključite na 200 C i pecite paprike dok ne dobiju lepu boju. Na pola pečenja je potrebno da ih okrenete kako bi se jednako ispekle sa obe strane. U zavisnosti od jačine vaše rerne mislim da će nekih dvadesetak do tridesetak minuta biti sasvim dovoljno da se paprike ispeku.

Kada su paprike pečene stavite ih u šerpicu i poklopite pa ostavite da odstoje nekih dvadesetak minuta pa ih zatim oljuštite, očistite od semenki i presecite na pola.

Izdinstajte crni luk na malo ulja. Možete dodati i vrlo malo vode u luk koji se dinsta. Kada je luk dobio lepu zlatnu boju dodajte pardajz koji ste prethodno iseckali na sitne kockice. Kada se paradajz prodinsta sa lukom dodajte mleveno meso i začine po ukusu. 
 

Paprika sa renom: Odličan recept za ljutu zimsku salatu!




 

Tiho pečeni paradajz sa belim lukom kao zimnica!

Paprika za zimu! Salata u tegli neodoljivog ukusa i bez konzervansa!


Prodinstajte sve to dok meso ne posiivi, a zatim ugasite ringlu i ostavite par minuta da se prohladi. Dodajte zatim jedno jaje i dve supene kašike prezle. Promešajte sve pa rukama formirajte kuglice. Stavljajte ih u papriku koju je potrebno smotati u rolnicu. Poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh pa narendajte malo kačkavalja ili nekog sira po želji. Ubacite u rernu na nekih desetak minuta da se sir lepo otopi i porumeni.

Detaljnu pripremu možete pogledati u video receptu.

Još recepata možete pogledati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Uradi Sama- Ideje za kreativce

Povezane vesti:


>