Region

Svet

Glumac Goran Jevtić traži odlaganje robije!

Traži odlaganje robije! Glumac Goran Jevtić (41), koji je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora jer je u toaletu somborskog Narodnog pozorišta počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim L. K. (16), podneće sudu zahtev za odlaganje izvršenja zatvorske kazne.

Glumac Goran Jevtić traži odlaganje robije! Screenshoot/Youtube



Glumac Goran Jevtić će na ovaj način pokušati da odloži robiju zbog navodnih poslovnih obaveza, tj. angažmana u pozorištu, ali i na filmu koji trenutno snima. 

Jevtićev branilac Vladimir Horovic najavio je niz žalbi na pravosnažnu presudu i objasnio da sve predstojeće žalbe koje će podnositi ne odlažu automatski i izvršenje zatvorske kazne.

- U posebnom postupku koji će se voditi u Beogradu, gde Jevtić stanuje, odlučivaće se o sprovođenju izvršenja kazne. U tom postupku on će tražiti odlaganje kazne zatvora iz zakonom predviđenih razloga, a to su neodložni poslovi i obaveze čijim bi se otkazivanjem nanela šteta - objasnio je Horovic.

On ističe "da je najpre prvostepena, a potom i drugostepena presuda doneta uz povredu zakona na štetu njegovog klijenta".



Nezakonito postupanje

- Podnećemo zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom-kasacionom sudu, kao i ustavnu žalbu. Zbog nezakonitog postupanja podnećemo i disciplinske prijave protiv sudija Višeg suda u Somboru, kao i protiv sudije prvostepenog suda. Zahtevaćemo da zbog drastičnih propusta u primeni zakona ove sudije budu razrešene funkcije - kazao je advokat Horovic, a potom pojasnio na koji način su sudije, kako kaže, nezakonito postupale:

"Jevtić je tokom celog postupka jasno negirao sve optužbe. On se tereti da je počinio delo s umišljajem jer je unapred bio svestan da mladić nije sposoban da mu pruži otpor, što je bitan element krivičnog dela za koji se tereti. Te tvrdnje tužilaštvo nije potkrepilo nijednim dokazom. S druge strane, veštaci neuropsihijatri i psiholozi koji su ispitivali mladića tvrdili su na suđenju suprotno, to jest da je on bio sposoban da se odupre. Sud, međutim, to nije prihvatio, iako je u donošenju presude dužan da se vodi mišljenjem veštaka, što je i njihova uloga u postupku." - rekao je advokat, napominjući da je to pravna analiza optužnice.

Goran Jevtić je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom. U presudi se navodi da je Jevtić bio svestan svog dela i da je hteo njegovo izvršenje.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>