Lepota

Ljubav

Cimet može da posvetli vašu kosu za par nijansi! Bićete iznenađene!

On nije samo aromatični začin već i bezbedna alternativa sredstvima za izbeljivanje. Cimet može da posvetli vašu kosu za par nijansi! "Ofarbajte" se bez korišćenja farbi koje sadrže dosta hemikalija i kosa će vam biti prelepa, divno će mirisati i neće biti oštećena. Bićete iznenađene!

Cimet može da posvetli vašu kosu za par nijansi! Bićete iznenađene! Svet Plus



Korišćenjem maske sa cimetom, možete postići željeni efekat ali i ojačati dlaku i ubrzati rast kose. Sve to zbog činjenice da je cimet jedinstveni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.

Najbolji efekat će imati žene sa svetlosmeđom kosom jer jednim tretmanom boja kose se menja za dve do tri nijanse. Brinete već moraju biti strpljive i ponoviti proceduru i nekoliko puta.

Možda se dogodi da nema rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušajte. Posle maske sa cimetom, kosa će zagarantovano biti mekanija, svilenkastija i oporavljena.

Potrebno:

3 supene kašike meda
3 supene kašike cimeta
5 supenih kašika balzama za kosu

 

Zasadite začinsko bilje u vašem domu: Bosiljak, origano, timijan...





Količina je prilagođena za jednu upotrebu, za dužu kosu. Ako imate kosu do ramena prepolovite smesu. Nemojte ostavljati smesu za upotrebu sledećeg puta.

Priprema:

U staklenoj činiji pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smesa ujednači, dodajte balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promešajte. 

Ova maska se nanosi na opranu kosu- čistu kosu. Operite je kao i uvek, a zatim je nanesite čitavom dužinom. Nemojte je utrljavati na kožu glave. Uvijte kosu u punđu, stavite najlon kesu, a zatim peškir. Držite oko 30 minuta peškir. Zatim ga skinite, a kesu ostavite i držite još tri sata. 

Ukoliko želite za više nijansi posvetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska će naročito odgovarati osobama kojima se kosa brzo masti. Ako imate suvu kosu u masku dodajte jednu kašiku maslinovog ulja.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>