Lepota

Ljubav

Kosa: Najlepša boja sezone! Nekada znak pobune danas ženska odvažnost!

Kosa je obično i prva stvar koju neko primeti na vama, naročito ako je lepo negovana - ona je predivna i privlačna. Osim toga može odati vaše zdravlje, snagu, vitalnost i godine... Najlepša boja sezone! Na scenu su je uveli pank umetnici sedamdesetih godina noseći je kao znak bunta. Nekada znak pobune danas ženska odvažnost!

Kosa: Najlepša boja sezone! Nekada znak pobune danas ženska odvažnost! Screenshoot/Instagram



Kada se odlučite na promenu boje kose, ono što vam može zadati muke je upravo odgovarajuća nijansa. Sigurno je da ćete je odabrati same ili uz pomoć frizera ali treba da znate koja je to najlepša boja sezone. Pa dobro nam došla, veličanstvena ljubičasta!

Ova boja ide odlično uz skoro sve frizure, duge, stepenaste, pa čak i dečački kratke, a zanimljivo je da ju je čak i Kleopatra obožavala. Da bi dobila jednu uncu Tirijanske ljubičaste boje, njeni robovi su potapali u vodi 20.000 Purpura puževa punih deset dana.

 

Leonardo Da Vinči je verovao u njenu posebnost. Smatrao je da jako utiče na moć meditacije i da poboljšava njen kvalitet ako se realizuje pod ljubičastim svetlom.  

Ljubičasta boja kombinuje stabilnost plave i energiju crvene boje. Ljubičasta asocira na kraljevstvo. Simbolizuje moć, plemenitost, obilje i ambicije. Donosi bogatstvo i ekstravaganciju. Uz ljubičastu se vezuje mudrost, dostojanstvo, nezavisnost, kreativnost, tajanstvenost i čarolija.



 Prema teoriji boja, ljubičasta boja u dečijoj sobi pomaže razvijanju mašte.

Ričard Vagner je komponovao svoje opere u sobi obojenoj u ljubičastu boju, njegovu boju inspiracije.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>