Ostalo

Sme�no

Kisela zimnica! Recept kako se najbolje kiseli kupus!

Kiseli kupus predstavlja pravo bogatstvo kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra, manjih količina natrijuma, i povoljan odnos kalcijuma i fosfora, osigurava maksimalno iskorišćavanje kalcijuma u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnom po naše zdravlje. Obavezan je sastojak tradicionalne sarme i najpopularniji zimski izvor vitamina C - kiseli kupus! Kisela zimnica je obavezna na stolu, a evo recepta kako se najbolje kiseli kupus.

Kisela zimnica! Recept kako se najbolje kiseli kupus! Svet Plus



Kupus je jedna od retkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gde je čovek uspeo da poboljša odnosno da joj poveća nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja. Naime, kupus kroz procese kiseljenja fermentacijom stvara izuzetno aktivan kobalamin (Vitamin B12), koji se inače nalazi isključivo u namirnicama životinjskog porekla. Iz tog razloga kiseli kupus je za vegetarijance neizostavna prehrambena namirnica.
 

Peglana paprika! Najbolji recept!




 

Sarma na starinski način! Poslužite je uz proju! (VIDEO RECEPT)



Potrebno je:

kupus mešanac (roze)
šargarepa
kuvana cvekla ili ren


Za 50 kg kupusa potrebno je oko 800 gr soli.

Priprema:

Kupus ostavite da odstoji 2-3 dana. Očistite ga od spoljnih listova i dela korena, pa ga operite. U izvađen koren sipajte so, ređajte glavice u bure s korenom nagore. Između celih glavica kupusa, stavljajte polutke i četvrtine glavica kupusa, koren šargarepe, kuvanu cveklu ili ren. Pritisnite daščicama i kamenom. Nalijte hladnom vodom. Prekrijte čistom krpom ili poklopcem.

Pretačite (crevom izvlačite vodu i vraćate je nazad u bure) u početku dva puta nedeljno, a kasnije jednom nedeljno sve dok se ne ukiseli.
 

Orah moćno sredstvo za nedostatak joda, smirenje i mršavljenje! (RECEPT)



Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>