Ostalo

Sme�no

Jezivo otkriće naučnika o smrti! Tela se pomeraju najmanje 17 meseci!

Jezivo otkriće naučnika o smrti! Tela se pomeraju najmanje 17 meseci, a jedan deo tela je najaktivniji, tvrdi naučnica koja radi na prvoj "farmi ljudskih tela" u Australiji.

Jezivo otkriće naučnika o smrti! Tela se pomeraju najmanje 17 meseci! Svet Plus



Alison Vilson, koja je završila osnovne studije medicine na Univerzitetu Centralnog Kvinslenda, došla je do iznenađujućeg okrića nakon što je snimala raspadanje tela donatora u intervalima od 30 minuta tokom perioda od 17 meseci.

Farma tela, čiji zvanični naziv glasi Australijski Institut za tafonomska eksperimentalna istraživanja (AFTER), nalazi se na obodu Sidneja, a osnovana je pre tri godine u svrhu proučavanja raspadanja ljudskog tela u različitim uslovima kako bi se olakšalo "oživljavanje" scenarija na mestu zločina.

- Otkrili smo da se ruke značajno pomeraju tako da su iz položaja pored tela dospele u položaj sa strane. U jednom slučaju, ruka se udaljila od tela, a zatim vratila i zamalo ponovo dodirnula telo - rekla je Vilson za ABC News.



Ona kaže da je očekivala blago pomeranje u ranim fazama raspadanja, ali da se iznenadila kada je videla da su pokreti trajali najmanje 17 meseci tokom snimanja. Ona veruje da je pomeranje posledica smanjivanja i grčenja tela kada se ligamenti suše.

Naučnici kaže da bi nova saznanja mogla da odigraju važnu ulogu u policijskim istragama, a forenzički antropolog dr Gzanti Malet, takođe istraživač na institutu AFTER, takođe je veoma uzbuđen.

Prema njegovim rečima, istrage su se ranije zasnivale na pretpostavci da je položaj u kome je telo nađeno bio takav i u trenutku kada je osoba umrla, osim u slučajevima kada postoje dokazi da su telo premestili drugi ljudi ili životinje.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>