Region

Svet

Karim Rašid zbog žene otvara butik u Srbiji

Jedan od najpoznatijih i najboljih svetskih dizajnera Karim Rašid trenutno se nalazi u Beogradu gde uveliko priprema otvaranje svoje prve radnje u Srbiji.

Karim Rašid zbog žene otvara butik u Srbiji



Prema njegovim rečima, Srbiji je spreman da ponudi svoje najbolje modele i jako se raduje jer će imati još jednu jaku vezu sa zemljom svoje supruge Ivane.

"To je ideja o kojoj sanjam od kada sam upoznao Ivanu, moju suprugu, i sada se napokon ostvaruje. U ovih pet godina video sam kako se Beograd menja. Dizajn je ovde postao sve više prihvaćen i celo tržište u Beogradu se promenilo. Kad sam dolazio ovde, video sam sve više modernih radnji, kako se pojavilo više medija i magazina i konstantan rast. Tako da mislim da bi jedna ovakva radnja mogla da bude deo renesanse dizajna u Srbiji. Otvaram “Karim Space” u Ulici kralja Petra u Beogradu. To je projekat na kojem radim sa mojim najboljim prijateljima Dejanom Čakajcem i Marijom Nikolić i sa mojom porodicom iz Srbije. To nije samo radnja sa nameštajem".

"Biće to radnja sa brojnim mojim dizajnerskim produktima od satova i lampi, knjiga i tepiha. Biće tu i stvari koje su radili drugi dizajneri“, kaže Rašid u razgovoru za Blic i na pitanje šta će ponuditi našem tržištu, veli:“Enterijer radnje je jednostavan ali je takav da će biti i jedninstveno inspirativno iskustvo za sve koji dođu. Tu će moći da se pronađe oko 75 odsto stvari koje su sa mojim potpisom, dok će ostalo biti komadi drugih dizajnera koje ja lično smatram dobrim i vrednim. Cene će biti od vrlo povoljnih, ali biće tu i luksuznih predmeta. Plan je kako se radnja razvija da donosimo sve više ekskluzivnih stvari u Beograd".

Na pitanje kako uspeva da opstane u svetskom vrhu dizajnera, Karim odgovara: "Ne bih rekao da sam najbolji. Ali ću reći da je vrlo sveobuhvatno i ponekada iscrpljujuće raditi sve to. Međutim, imam u genetskom kodu nešto što me tera da radim ovoliko koliko radim, pa i više. Ne treba zaboraviti da ipak živimo samo jednom, vreme brzo prolazi i zato moramo da se trudimo i doprinesemo što više možemo ovom svetu”.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>