Lepota

Ljubav

Letnja nega kose i saveti da je sačuvate!

Kao što može oštetiti kožu, sunce takođe nema dobar uticaj ni na kosu ali nije samo sunce u pitanju. Tu su i hlor i slana voda. Letnja nega kose i saveti da je sačuvate!

Letnja nega kose i saveti da je sačuvate! Svet Plus



Negovali ste kosu čitave godine i sav vaš trud pada u vodu ako je ne zaštitite adekvatno tokom letnjeg perioda. Loš uticaj sunca na vašu kosu najpre ćete primetiti ako vam je boja izbledela i kosa je suva na dodir.

Plivanje veoma nepovoljno utiče na kosu ukoliko praktikujete da se kupate u bazenu. Hlor koji se nalazi u vodi skida prirodna ulja sa vaše kose i zato bi bilo najbolje da plivate sa vezanom kosom ili sa kapicom na glavi, posebno ako se farbate u plavo jer je svetla kosa osetljivija na hemikalije.
 

Tri nove boje za kosu! Toliko lepe da izgledaju kao da nisu sa ovog sveta!


Ukoliko ste se odlučili na letovanje na moru, onda treba da znate da so iz kose i kože izvlači vodu pa je dodatna hidratacija neophodna.

- Da bi vaša kosa ostala zdrava i tokom leta, leto započnite šišanjem krajeva. 

- Koristite obavezno proizvode za kosu koji je štite od lošeg uticaja UV zraka. Ti proizvodi mogu biti u obliku spreja, gela ili kreme. Ovi proizvodi ne samo da će zaštiti kosu već će joj i sačuvati boju posebno ako se farbate. Ako planirate provesti puno vremena napolju nije loše da stavite šešir širokog oboda.

- Tokom leta sigurno ćete kosu prati češće nego inače zato obavezno nabavite proizvode koji hidriraju kosu. (šampon i regenerator)

- Potrudite se da tokom toplih dana kosu sušite prirodno i maksimalno izbegavate presu. Divne talase ćete dobiti ako tako mokru uvijete u punđu ili napravite pletenicu. 

- Ukoliko imate zdravu kosu i vodite računa o njoj velika je verovatnoća da će i tokom leta ostati takva. Možete u negu kose dodati par kapi negujućeg ulja ili seruma koji će kosu učiniti sjajnom.

 

Tamni krugovi i podočnjaci zbogom! Proverena domaća sredstva za uklanjanje!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>