Ostalo

Sme�no

Dokumentarna serija HORIZONT: Jesu li video igrice zaista štetne?!

Postoje tvrdnje da nas video-igrice čine nasilnim. Čak i da izazivaju zavisnost. Da li su ove tvrdnje tačne? Dokumentarna serija "HORIZONT" otkriva jesu li video igrice zaista štetne?!

Dokumentarna serija HORIZONT: Jesu li video igrice zaista štetne?! Promo



Začete kao jednostavni svetleći oblici, video-igrice napravile su revoluciju u svetu zabave. Industrija video-igara je fenomen koji je zahvatio sve kontinente i mnoge generacije. Vredi više milijardi dolara. Zahvaljujući razvoju tehnologije, igrice su sve složenije a virtualna stvarnost doprinosi da se igrač sve više uživljava u njih. Međutim, u medijima ih često predstavljaju kao nešto što loše utiče na igrače. 

"Horizont" predstavlja različite stavove istraživača- neki su ubeđeni da igrice sa nasilnim sadržajima podstiču agresivno ponašanje. Drugi dokazuju da ipak nemaju uticaja na nasilje u stvarnom životu, čak sugerišu da redovno igranje u poznijim godinama održava kogniotivne funkcije.

Nova epizoda Bi-Bi-Sijeve  dokumentarne serije Horizont (BBC, Horizon, Are Video Games Really That Bad) na programu je u utorak 25. juna u 2019. godine.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>