Region

Svet

Preminula glumica Nađa Redžin, poznata po 007 filmovima! (VIDEO)

Poznata je po 007 filmovima! Srpkinja kojoj je pošlo za rukom da zavede tajnog agenta Džejmsa Bonda, glumica Nađa Redžin, koja je uz Šona Konerija igrala u filmovima "Iz Rusije sa ljubavlju" i "Goldfinger" premunula je u 87-oj godini. 

Preminula glumica Nađa Redžin, poznata po 007 filmovima! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Nađa je rođena 2. decembra 1931. godine u Nišu kao Nadežda Poderedžin, diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a glumačku karijeru je započela kao student. Isprva je igrala u niskobudžetnim jugoslovenskim i nemačkim filmovima, pre nego što se pedesetih sa suprugom preselila u Englesku, gde je dobila uloge u dva 007 ostvarenja, iako nije govorila engleski jezik. Na velikom platnu debitovala je 1963. godine u filmu "Iz Rusije sa ljubavlju", kao ljubavnica Kerima Beja, saradnika Džejmsa Bonda i šefa stanice M16 u Turskoj. Nađa je 1964. godine igrala Bonitu, trbušnu plesačicu u noćnom klubu "El skorpio" u Meksiku, koja Bondu postavlja zamku.

Na početku filma on je prati u kupatilo i njih dvoje počinju strasno da se ljube, ali njoj zasmeta njegov pištolj. Bond ga ostavlja i nastavlja da ljubi Bonitu, pre nego što ih prekine naoružani napadač. Kasnije se otkriva da Bonita radi za gospodina Ramireza, krijumčara heroina. Govoreći o ulozi Bonite, Nađa je za magazin "007" svojevremeno rekla:

"Nisam imala časove plesa, ali mi je jedna dama pokazala kako da koristim kastanjete. Imala sam predivan kostim. Izašla sam iz kade, poljubili smo se, Koneri me je onda odgurnuo i to je bilo to! Meni je sve bilo zabavno, nisam to shvatala ozbiljno. Iskreno, bila sam postiđena kada su mi nadenuli titulu "Bondova cica", jer su u pitanju bile sporedne uloge."

Nakon 007 filmova, Nađa je počela da glumi u nekoliko britanskih TV emisija, među kojima su "Šou Benija Hila" i "Osvetnici". Tokom sedamdesetih je čitala i odabirala filmske scenarije za produkcijske kompanije, a osamdesetih je sa sestrom osnovala izdavačku kuću i provela veći deo života pišući. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>