Ostalo

Sme�no

Stari recept naših baka za farbanje jaja! (VIDEO)

Iako se već godinama pojavljuje sve više novih tehnika za farbanje jaja, mnoge domaćice se i dalje drže dobre, stare, proverene tehnike farbanja jaja travčicama i lukovinom. Stari recept naših baka za farbanje jaja! 

Stari recept naših baka za farbanje jaja! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Travke, listići i lukovina spadaju u najstarije i najzdravije metode farbanja jaja. Farbanje jaja pomoću lukovine ne uključuje nikakve štetne sastojke, već je sve potpuno prirodno i zdravo. Iako se već godinama pojavljuje sve više novih tehnika za farbanje jaja, mnoge domaćice se i dalje drže dobre, stare, proverene tehnike farbanja jaja travčicama i lukovinom. 

Može se reći da je ovaj način dekorisanja omiljen jer se koriste potpuno prirodni materijali- travčice ubrane u prirodi i ljuske crnog luka. Evo šta vam je potrebno za ovu tehniku, ukoliko do sada to niste probali:

- makaze
- čarape
- konac
- jaja
- travčice

 

Farbanje Vaskršnjih jaja na dvadeset načina!



Stavite travku na jaje.
Isecite čarapu.
Obmotajte jaje čarapom i vežite koncem na čvor. Dobro zategnite.
Stavite ljuske luka u šerpu, pa poređajte jaja. Sipajte vodu taman toliko da jaja budu potopljena. Kuvajte 20-ak minuta.

NAPOMENA: Ljuske crnog luka možete potopiti predhodno veče u vodu, odnosno u šerpu u kojoj želite kuvati jaja jer će tako boja biti intenzivnija.

Kada su skuvana, izvadite jaja iz lonca. Isecite i skinite čarapu, a potom i travke. Da bi se jaja lepše sijala, premazite ih uljem.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>