Region

Svet

Region

Sećate se fenomenalne serije Meso? Počinje snimanje drugog dela trilogije Kosti!

U naredna tri meseca, na brojnim lokacijama, uz učešće nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremaće se materijali koji će gledaoce, početkom sledeće godine, prikovati uz televizijske ekrane. Sećate se fenomenalne serije "Meso"? Počinje snimanje drugog dela trilogije "Kosti"!

Sećate se fenomenalne serije Meso? Počinje snimanje drugog dela trilogije Kosti! Promo




Nakon šest meseci priprema, prvi kadrovi serije „Kosti“, projekta koji će se realizovati u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, snimljeni su danas u banjalučkom naselju Nova Varoš.

U naredna tri meseca, na brojnim lokacijama, uz učešće nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremaće se materijali koji će gledaoce, početkom sledeće godine, prikovati uz televizijske ekrane.

„Kosti“ su drugi deo trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti.

Nakon velikog regionalnog uspeha – serije i istoimenog filma „Meso“, kreativni tim, na čelu sa scenaristom Nikolom Pejakovićem, rediteljem Sašom Hajdukovićem, producentkinjom Brankicom Janković, te direktorima fotografije Sašom Petkovićem i Draganom Radetićem, ponovo udružuje snage na ovom projektu. Urednik serije je Marko Novaković.

„Radujem se što ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da radimo i stvaramo, te što sam opet dobio šansu da sarađujem sa velikim brojem talentovanih i vrijednih ljudi. Nadam se i dobroj sreći na snimanju, jer sam siguran da radimo nešto zaista vrijedno i značajno“, objasnio je reditelj, Saša Hajduković.

Prema rečima Brankice Janković, producentkinje serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja:

 „Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, skupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom poduhvatu, te da ovaj mladi i talentovani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uslovima kao njihove kolege u regionu. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS-a sa kojim sarađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente."

„Kosti“, kao i „Meso“, važan su projekat za Radio-televiziju Srbije i „Bosonogu produkciju“, jer je ovom saradnjom, na konkretan i visoko profesionalan način, započeta ozbiljna priča o filmskoj i televizijskoj industriji u Republici Srpskoj i nastavljena kulturna saradnja Banjaluke i Beograda. Televizijski poduhvati poput ovih upisali su Banjaluku na filmsku kartu, ne samo regiona, nego i sveta zbog brojnih nagrada i učešća na festivalima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>