Svet

Region

Emilija Klark: Borba za goli život na snimanju - Igre prestola!

Glumica Emilija Klark je na mozgu imala dve aneurizme i dve operacije. Borba za goli život na snimanju "Igre prestola"! Ona je prvi put govorila javno o svemu što se događalo!

Emilija Klark: Borba za goli život na snimanju - Igre prestola! Screenshoot/Instagram



Aneurizme su joj otkrili pošto je prikazana prva sezona serije "Igre prestola". Ona je uspevala da svoje zdravstvene probleme sakrije od javnosti i sve do sada, kada je u eseju koji je napisala za "New Yorker" obožavaoci nisu imali pojma kroz šta je prolazila. Emilija piše o svom iskustvu kada je hitno odvedena u urgentni na operaciju i to pošto se onesvestila u teretani tokom treninga. Tada je doživela vrstu moždanog udara koja se završava fatalno za jednu trećina pacijenata:

"Sećam se da su mi rekli da treba da potpišem saglasnost za operaciju mozga. Operaciju mozga? Bila sam u sred svog jako zauzetog života, nisam imala vremena za operaciju mozga."

Nakon prve operacije je bila u užasnim bolovima. U nekim situacijama nije mogla da se seti čak ni svog imena. Posle operacije pojavila se afazija, stanje koje predstavlja privremeni gubitak sposobnosti komunikacije, plašila se i da joj je karijera gotova. U najgorim trenucima, htela je da sve okonča. Pitala je medicinsko osoblje da joj dozvole da umre. Mesec dana posle operacije se oporavila dovoljno da bi je pustili kući, a samo nekoliko nedelja posle toga je počela da snima drugu sezonu serije "Igre prestola". Iako je imala bolove i bila u emotivnom rastrojstvu, a tu je činjenica da su joj lekari rekli da i sa druge strane mozga ima malu aneurizmu koja može da pukne u bilo kom trenutku, vratila se svom poslu.

Ona priznaje da joj je druga sezona bila najgora:

"Nisam znala šta Deneris radi. Zaista sam iskrena, svakog minuta, svaki dan sam mislila da ću umreti."

Nakon treće sezone je morala ponovo na operaciju, koja je bila još traumatičnija od prve. Opravak je bio bolniji nego prvi put. Imala je napade panike, anksioznost i bila je ubeđena da neće preživeti. Mesec dana je provela u bolnici. Sada se potpuno oporavila i kaže:

"Dolazak do kraja "Igre prestola" je zadovoljavajuće, nekako iznad činjenice da sam imala sreće. Tako sam srećna što sam još ovde da vidim kraj ove priče i početak neke sledeće."

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Noizz

Povezane vesti:


>