Svet

Region

Evrovizija: Ukrajina odlučila da se povuče nakon skandala!

Ukrajina odlučila da se povuče nakon skandala! Ukrajina je saopštila danas da odustaje od učestvovanja na takmičenju "Evrovizija 2019", posle odbijanja četiri grupe da predstavljaju zemlju na tom muzičkom takmičenju koje poprima sve više političke konotacije za Kijev zbog tenzija sa Moskvom.

Evrovizija: Ukrajina odlučila da se povuče nakon skandala! Screenshoot/YoutubeTelevizija UA:PBC je saopštila:

"Ukrajinska nacionalna radio televizija odbija da učestvuje u Evroviziji 2019 (koja se održava u Izraelu)"

Izbor predstavnika zemlje za Evroviziju 2019. je obelodanio i privukao pažnju javnosti na sistemske probleme u muzičkoj industriji u Ukrajini, da umetnici imaju veze sa šoubiznisom zemlje agresora, navodi se u saopštenju u osvrtu na Rusiju gde nastupaju brojni ukrajinski izvodjači uprkos napetih odnosa dve susedne zemlje.

Navodi se da je obzirom na sadašnju situaciju i “uslova preterane politizacije procesa nacionalne selekcije” televizija rešila da odustane od učestvovanja na takmičenju Evrovizije ove godine.

U poslednja tri dana četiri grupe su odbile da predstavljaju Ukrajinu na tom takmičenju koje se ove godine održava u Izraelu. Najistaknutiji slučaj je bio u ponedeljak sa pevačicom Maruv koja je pobedila u glasanju javnosti u Ukrajini ali je osudila to što vlasti koriste to takmičenje u političke svrhe.

Usledio je trio pevačica Freedom Jazz, koji je bio drugi izbor, zatim grupa Kazka, i Grupa Brunettes Shoot Blondes, koja je objavila juče i danas da neće ići u Tel Aviv.

Jedno od zahteva javne ukrajinske televizije je da Marav pristane da više ne nastupa u Rusiji i da bude “kulturna ambasadorka Ukrajine”, što je ona odbila.

Odnosi izmedju Ukrajine i Rusije su u ozbiljnoj krizi od kada su 2014. na vlast došle nove prozapadne vlasti u Kijevu, posle čega je usledilo pripajanje Krima od strane Moskve i sukob sa proruskim separatistima na istoku Ukrajine.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>