Region

Svet

Šaban je do kraja mislio na Gocu! Prepisao joj sva autorska prava!

Šaban Šaulič je do kraja mislio na svoju suprugu Gocu! Prepisao joj je sva autorska i izvođačka prava na njegove pesme. Ipak, od pregleda na Jutjubu će najviše profitirati.

Šaban je do kraja mislio na Gocu! Prepisao joj sva autorska prava! Screenshoot/Youtube



Gordana Šaulić, udovica kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada je život izgubio i Mirsad Kerić, neutešna je i neprestano plače za svojim suprugom. Pokojni pevač, kako prenose mediji, obezbedio je svoju suprugu tako što je Goca nasledila pevačevu srpsku i austrijsku penziju, koje ukupno iznose oko 3.000 evra.

Gordana će primati i novac koji je folker dobijao od svojih pesama, što je godišnje oko 80.000 evra, odnosno oko 6.600 evra mesečno, tako da sa onih 3.000, ukupna suma koju će mesečno dobijati je 9.600 evra, piše Informer.  Naime, Šaulić je svojoj Gordani prepisao sva autorska i izvođačka prava na njegove pesme. Izvor otkriva:

"Ona će godišnje za autorska prava dobijati oko 20.000 evra, dok će na konto izvođačkih zaraditi oko 10.000 evra. Ipak, od pregleda na Jutjubu će najviše profitirati. Svi Šabanovi hitovi godišnje imaju oko 250 miliona pregleda, to je u novcu oko 50.000 evra."

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>