Svet

Region

Preminuo modni mag Karl Lagerfeld!

Bio je definitivno jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, a ostavio je neizbrisiv trag u modnom svetu. Proslavljeni modni mag preminuo je u 85-oj godini, a bolovao je od raka gušterače. Karl Lagerfeld je bio jako ponosan na svoj zdrav način života. 

Preminuo modni mag Karl Lagerfeld! Screenshoot/Instagram



Bio je sigurno jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, a ostavio je neizbrisiv trag u modnom svetu. Prema pisanju Daily Maila, bolovao je od raka gušterače, a umro je nakon što je odveden u bolnicu.

 Obzirom da je bio jako ponosan na svoj zdrav način života, rak mu je došao kao veliki šok. Ipak, izvori kažu da o bolesti nije puno govorio, ali se hrabro borio.

Govorio je da za njega "dizajnirati znači disati", a najupečatljivije su njegove ideje i kreacije za Šanel i Fendi. Tu je i njegov vlastita modna linija koja je nosila upravo njegovo ime.

Karl Lagerfeld je rođen u Hamburgu u Nemačkoj 10. septembra 1933. godine, iako on sam nikad nije objavio svoj datum rođenja. Od najranijeg detinjstva pokazivao je zanimanje za modu i dizajn - seckao je fotografije iz novina, a  i kritikovao što su drugi nosili u školu, piše Biography.

U početku je radio sa Pierrom Balmainom, kasnije za Chloe, a u Šanelu i u Fendiju ostavio je najveći trag. 2015. godine otvorio je u Dohi svoju prvu radnju za brend Karl Lagerfeld.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>