Lepota

Ljubav

Zaboravite na često farbanje! Ovo je novi HIT!

Ukoliko spadate u grupu dama koje farbaju kosu, sigurni smo da će vas ovaj tekst zanimati. Koliko god voleli kako naša kosa izgleda nakon farbanja, verovatno da ne postoji žena koja uživa u tom procesu. Upravo zbog toga, ovaj tekst je posvećen svim ženama koje ne vole da se preterano farbaju, oštećuju kosu i gube vreme. Postoji nova tehnika koja omogućava sve to. Zaboravite na često farbanje! Ovo je novi HIT!

Zaboravite na često farbanje! Ovo je novi HIT! Screenshoot/Instagram




Radi se o novom trendu koji omogućuje da vam kosa izgleda fantastično i bez preteranog farbanja. Poznati frizeri u žargonu ovaj trend zovu „negative space“, ali zapravo se radi o zanimljivoj tehnici balejaž, odnosno novoj varijanti iste. Trend je popularizirao britanski frizer Džek Hauard, kome su mnoge žene veoma zahvalne, jer ovom metodom koju on primenjuje produžavate život kosi, a opet ne izgledate nesređeno, loše, bledo...

Ovom tehnikom se tretira manji deo kose, za razliku od standardne ombre tehnike, koja je svima dobro poznata. Cilj je da se stavi naglasak na osvetljavanje pramenova oko lica, kao i da isti budu još svetliji prema krajevima. Kako kaže Džek na svom Instagram profilu, dovoljno je istretirati samo 14 pramenova iz cele kose i postići željeni izgled. Takođe, krajnji rezultat može biti i ombre, zavisi kako ćete raspredeliti 14 pramenova i kako ćete ih istretirati. Upravo zbog toga, ako se budete odlučili da svoju kosu počastite novim izgledom, obavezno se obratite stručnom licu.

Trenutno je ovaj trend među najpopularnijima. Poznati modeli i influenserke ga praktikuju već neko vreme, a s obzirom da često praktikuju putovanja, kažu da je ovaj način tretiranja kose idealan. Takođe, ono što je veoma važno je da kosa na kraju ima prirodan izgled, pun sjaja i volumena. Za razliku od ostalih tehnika, a slične ovoj, ova se može primeniti na bilo kojoj dužini kose, boji i uvek ćete dobiti izgled koji ne odstupa previše od vašeg prirodnog ili do sada viđenog, ali opet ima svežinu i sjaj koji vam je nedostajao...



Kao što smo već pomenuli, ovaj trend odgovara svim nijansama. Međutim, ako moramo izdvojiti favorite, onda bismo rekli da se najbolji efekat može videti na plavim, odnosno smeđim i sivim nijansama. Pitate se zbog čega? Zbog toga što je paleta nijansi za ove dve boje najveća i najviše se možete igrati njima. Kod izrazito crne kose je teže, posebno dobiti prirodan izgled, jer su intenzivnije, a i svaki prelaz, pa makar i najmanji je jako primetan. Zato, ukoliko želite što prirodniji izgled, uspešnije ćete ga postići ukoliko preferirate smeđe ili sive nijanse, koje su sve popularnije kada je kosa u pitanju.

To što ovom tehnikom možete da dozvolite sebi da ređe farbate kosu, ne znači da trebate prestati sa negom. Nakon farbanja kose ovom tehnikom, najvažnije je da se ne koriste previše jaki preparati za kosu, jer ćete na taj način sačuvati i zdravlje kose i dugotrajnost pramenova. To znači da možete stavljati maske za kosu, preparate za negovanje farbane kose, preparate za sjaj, volumen ili šta god da je u skladu sa potrebama vaše kose. Ali nikako nemojte koristiti preparate koji suše vašu kosu, razlećuju i koji čine da izgubi sjaj.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/najboljamamanasvetu.com

Povezane vesti:


>