Region

Svet

Region

Film Maratonci: Zašto je jedna scena izbačena iz filma! (VIDEO)

Film "Maratonci trče počasni krug" je verovatno svako od vas odgledao, neki čak i više puta. Evo zašto je jedna scena izbačena iz filma. Mija Aleksić je ispao džentlmen!

Film Maratonci: Zašto je jedna scena izbačena iz filma! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



"Maratonci trče počasni krug" jedan je od najpoznatijih filmova domaće kinematografije koji i danas, tridesetpet godina nakon premijere, izaziva smeh, suze i komentare, a priče sa snimanja ovog ostvarenja i sada se prepričavaju.

Osim plejade neverovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u filmu "Maratonci trče počasni krug", ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga - onu sluškinje Olje, bila je poverena glumici Melita Bihali, a ona je godinama kasnije otkrila i jednu tajnu sa snimanja. Postoji scena iz ovog filma koja je snimljena, ali nikada nije emitovana!

U toj sceni se više objašnjava sam lik sluškinje Olje i njene uloge u domu Topalovića kao "osobe za sve" - čak i za seks! Scena je išla ovako: Aksentije Topalović (Mija Aleksić) i služavka Olja (Melita Bihali) u krevetu su i na vratima se pojavljuje Laki (Bata Stojković) i vikne:

"Deda, šta to radiš, večeras je moj red!"

Prema rečima same Melite Bihali tu je nastao problem:

"Snimatelj Boža Nikolić insistirao je da Mija povuče sa nas čaršaf i da ja ostanem gola. Nisam pristala na to, jer se nismo tako dogovorili pre snimanja. Pobegla sam ogrnuta čaršafom u ćošak."

Scena je bila veoma simpatična uz Batino pitanje koje je usledilo: 

"Deda, mogu li bar da gledam?"

Nikolić je, seća se Melita, i dalje insistirao da bude po njegovom:

"Onda je Mija Aleksić stao u moju zaštitu rekavši da me ostavi na miru, jer nije bio takav dogovor."

Zahvalna sam mu i dan-danas – dodala je Bihali, objašnjavajući da je cela scena do kraja snimanja ispala iz filma verovatno zato što je bila "prizemnija" od ostalih. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>