Zdravlje

Ljubav

Čuvarkuća - biljka koja leči mnoge bolesti! Uklanja pege od sunca i bradavice!

Čuvarkuća je biljka koja leči mnoge bolesti! Višegodišnja biljka koja može narasti do 30cm. Što se tiče njenog preživljavanja u prirodi, ona je veoma otporna na visoke i niske temperature.

Čuvarkuća - biljka koja leči mnoge bolesti! Uklanja pege od sunca i bradavice! Screenshoot / Youtube



Čuvarkuća je otporna i na sušu jer je unutrašnjost njenih listova ispunjena rezervama vode. Ova biljka može rasti skoro bilo gde, između kamenja, na kamenju, na različitim tipovima zemljišta, a neke rastu čak i na krovovima kuća. Takođe nije neuobičajeno da se uzgaja na terasi u saksiji. Boja njenih listova može biti zelena, purpurna ili ljubičasta, a cvetovi koji se pojavljuju na vrhu su uglavnom crvene boje. Ova biljka se koristila u tradicionalnoj medicini, ali su se moderna istraživanja fokusirala na polisaharide u soku čuvarkuće koji se povezuju sa efektima na imuni sistem, kao i tretman protiv raka.

Za jačanje tela, sameljite lišće čuvarkuće u mašini za seckanje i zatim ih stavite u plastičnu činiju i pomešajte sa medom. Pomešajte dobro plastičnom ili drvenom kašikom dok se masa ne sjedini. Nakon toga mešavinu prespite u veću teglu i zatvorite je. Celu teglu zamotajte aluminijumskom folijom. Ostavite teglu da odstoji na pet dana u frižideru. Od šestog dana uzimajte dve (plastične ili drvene) kašičice ove mešavine na prazan stomak i u narednih dvadeset minuta nemojte jesti ništa, samo popijte još malo vode.

Kada se listovi čuvarkuće kombinuju sa medom, tada postaju veoma efikasni za upale u usnoj duplji. Sok ove biljke je vrlo dobar diuretik i ima i laksativan efekat. Čuvarkuća se koristi u slučajevima napetosti, nervoze i straha.

Od brojnih lekovitih svojstava koje ima čuvarkuća, najpoznatije je da ona eliminiše višak masti iz uha. Uporedo sa tim, sok od lišća čuvarkuće je vrlo dobar lek za bolesti i povrede kože, rane, posekotine i opekotina. Lekoviti sok ove biljke se takođe dugo koristio za uklanjanje bradavica, kao i pega od sunca.

Što se tiče upale uha, verovatno za to već znate ali nije loše ponoviti: Uzmite nekoliko listova čuvarkuće i istisnite dve ili tri kapi u bolno uho. Ostavite tečnost u uhu na nekoliko minuta i zatim pustite da iscuri.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>