Ostalo

Sme�no

Razvod u nekim zemljama ne ide baš tako lako!

Želela je da se razvede od muža nakon četrdeset godina zajedničkog života ali je sud doneo drugačiju odluku koja se njoj uopšte nije dopala. Razvod u nekim zemljama ne ide baš tako lako!

Razvod u nekim zemljama ne ide baš tako lako! Svet Plus




Ova nesrećna žena će morati u braku da ostane sve do 2020. godine jer je sud tako odlučio. Britanka koja želi da se razvede od supruga jer je nesrećna u braku sa njim, izgubila je žalbu na Vrhovnom sudu, prenosi BBC. 

Tini Ovens koja ima 68 godina, iz Vusteršira od suda je zatražila da joj odobri razvod od supruga Hjua (80), sa kojim je u braku 40 godina i koji razvod ne želi. Vrhovni sud jednoglasno je odbacio tužbu Tini, pa nesrećna žena u nesrećnom braku mora da ostane do 2020. godine. Prema važećem zakonu u Engleskoj i Velsu, osim ako supružnici ne dokažu da je njihov brak propao zbog preljube, neprikladnog ponašanja ili odlaska jednog od supružnika, jedini način da osoba dobije razvod bez supružnikovog pristanka je ako odvojeno žive čitavih pet godina.

Tini je, prema rečima njenog advokata "očajna" zbog presude. Rekao je da je o razvodu počela da razmišlja još 2012. godine ali porodični dom je napustila tek u februaru 2015. godine, što znači da u u braku sa suprugom Hjuom mora da ostane do 2020. godine. Njih dvoje su se venčali 1978. godine i ima dvoje odrasle dece. Tini kaže da je njihov brak nepovratno propao, da je ponašanje njenog supruga veoma neprilično, da je u tom braku dugo nesrećna i da želi da ga prekine. sa druge strane njen suprug veruje da ona želi razvod jer ima ljubavnika ili joj je samo dosadno u braku, prenosi BBC.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>