Zadruga

Parovi

Zadruga 2: U Šimanovce stiglo preko 300 eksponata, skulptura, i vrednih reprodukcija!

Bliži se "Zadruga 2", a danas je u Šimanovce stiglo preko 300 eksponata, skulptura, i vrednih reprodukcija ali i pojedini originala različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope i sveta.

Zadruga 2: U Šimanovce stiglo preko 300 eksponata, skulptura, i vrednih reprodukcija! Promo



Nakon voznog parka oldtajmera, koje je Željko Mitrović kupio kako bi što autentičnije prikazao početak 20. veka, mlaznih odela koja su do juče bila samo deo mašte i budućnosti, kao i flote luksuznih brodova kojima će raspolagati zadrugari, danas su pred nama nove iznenađenja i to iz domena renesansne umetnosti.  Danas je u Šimanovce pristiglo više od 300 skluptura, eksponata, vrednih reprodukcija, ali i pojedini originala različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope i sveta. Pored domaćih slikara, vajara i ostalih umetnika, kompleks "Zadruge 2" krasiće i neke od najpoznatijih umetnina iz celog sveta, te će na taj način verodostojno biti prikazana renesansna epoha u kneževini u kojoj će boraviti skoro 50 zadrugara.

Željku Mitroviću je inspiracija za ovaj, prema rečima mnogih stručnjaka, najzahtevniji TV projekat u svetu, bio čuveni Kozimo Mediči, firentinski bankar, graditelj, ali i ljubitelj i finansijer umetnosti. Zbog toga, pored mnogobrojnih revolucionarnih i epohalnih tehničkih rešenja koja će Željko Mitrović primeniti u svom bajkovitom Imaginarijumu "Zadruga 2",  ambijent koji kreira za učesnike Zadruge 2 biće obogaćen sa vrednim umetnima renesansnog  perioda iz cele Evrope.

Na projektu je pored domaćih autora na čelu sa Željkom Mitrovićem, Milicom Mitrović, Radetom Mihajlovićem i Dušanom Demićem, radilo i oko 200 slikara, vajara i klesara iz Italije, Francuske, ali i iz Britanije, kako bi sagradili Kneževinu u kojoj će živeti skoro 50 zadrugara.

Željko Mitrović sa projektom "Zadruga 2", u bajkovitom Imaginarijumu sagrađenom kao kombinacija Venecije, Firence i Monaka, pokušaće da spoji tri epohe - početak XVI, XX. i XXI. veka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>