Region

Svet

Jelena Marjanović imala telefon za koji njen suprug nije znao?!

Analizom baznih stanica u Borči u vreme ubistva Jelene Marjanović (33) otkriven je mobilni telefon za koji još nije utvrđeno kome pripada. Pevačica Jelena Marjanović imala telefon za koji njen suprug nije znao?! 

Jelena Marjanović imala telefon za koji njen suprug nije znao?! Foto: Instagram



Prema rečima izvora iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je uređaj bio Jelenin i da ga je koristila u tajnosti, bez znanja supruga Zorana Marjanovića (40), kao i da ga je ubica odneo zajedno sa pevačicinom burmom! Izvor navodi:

"Analizom baznih stanica signal tog mobilnog telefona je registrovan 2. aprila 2016. posle podne na nasipu, u blizini mesta na kojem je sledećeg dana pronađeno Jelenino izmasakrirano telo. Međutim, otad se tom uređaju gubi svaki trag, pretpostavlja se da je uništen, pa je i dalje ostalo nepoznato kome pripada. Ukoliko bi se utvrdilo ko je vlasnik telefona, ta informacija bi svakako bila od koristi u istrazi."

Kako dodaje, ubijena pevačica je imala više mobilnih telefona, a jedan od njih otkriven je tek godinu i po dana posle zločina, pa se proverava da li je Jelena Marjanović eventualno koristila i ovaj uređaj.

Pominjalo se da je Marjanović kontrolisao suprugu, javljao se na njen telefon, čitao poruke, pa nije isključeno da je nabavila telefon kako bi imala bar malo privatnosti. Baš zbog toga se veruje da je Jelena u vreme zločina uz sebe imala dva mobilna, kao i da je ubica posle napada zgrabio tajni uređaj kako bi prikrio tragove, a potom sa prsta mrtve pevačice ukrao i burmu. 

Advokat Nebojša Milosavljević smatra da je otkriće da je još neko u vreme zločina bio na nasipu vrlo značajno za istragu.

Svetozar Vujačić, advokat smatra da bi pronalazak telefona mogao da doprinese rasvetljavanju ubistva pevačice:

"Teoretski, to se ne bi moglo isključiti, međutim, to bi bilo razvodnjavanje slučaja. Po meni, kardinalna greška i razlog zašto optužnica neće opstati jeste to što se navodi da je Jelena ubijena na nasipu. Na osnovu svih izvedenih dokaza, nasip nije mesto zločina."

Početkom septembra prošle godine na nasipu u Borči pronađen je mobilni telefon, a veštačenjem je utvrđeno da ga je koristio Jelenin svekar Vladimir Marjanović. Telefon, kako su prenosili mediji, pronašao je meštanin Borče koji je ostao u šoku kad je video fotografije pevačice i njene ćerke, ali i sliku pevačicinog groba. Taj telefon je navodno koristila Jelena, a posle njene smrti uzeo ga je Vladimir.

Advokat Milosavljević još dodaje da treba da se utvrdi koja osoba je bila na kritičnom mestu, s kim je komunicirala, kao i kakve su veze između te osobe i ubijene pevačice, da li su se poznavali i slično:

" Sve treba proveriti. Lako se može utvrditi komunikacija s tog telefona, a ako je ona bila vlasnik - s kim je komunicirala, da li je slala neke poruke... To je vrlo značajan podatak, ali me čudi da posle dve i po godine taj podatak ispliva."

Milosavljević objašnjava da ne treba isključiti ni mogućnost da je s telefonom u rukama nasipom prošao slučajni prolaznik koji nema veze s ovim slučajem i dodaje da ipak treba proveriti svaki detalj. I Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), smatra da je neophodno ispitati sve što na bilo koji način ima veze s ubistvom pevačice:

"Taj telefon bi možda mogao da pomogne, a možda i ne. Sigurno se može utvrditi ko je vlasnik mobilnog ako je reč o postpejdu."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Republika.rs

Povezane vesti:


>