Region

Svet

Viši sud doneo novu odluku: Zoran Marjanović ostaje u pritvoru!

Viši sud u Beogradu doneo je novu odluku, Zoran Marjanović ostaje u pritvoru još mesec dana, zbog uznemiravanja javnosti. 

Viši sud doneo novu odluku: Zoran Marjanović ostaje u pritvoru! Foto: Instagram



Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, juče je produžen pritvor za još mesec dana zbog uznemirenja javnosti. Marjanoviću je juče trebalo da istekne desetomesečni pritvor, a Krivično veće Višeg suda u Beogradu odlučivalo je o pritvoru jer su advokati uložili žalbe. 

Portparol Višeg suda u Beogradu, Bojana Stanković za Alo je izjavila:

"Ovo je bila redovna kontrola. Moramo da preispitujemo pritvor na svakih 30 dana. Marjanoviću je produžen pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti."

Marjanovićeva odbrana je takvu odluku suda dočekala na nož, smatrajući da je sud nezakonito postupio. Advokat Aleksandar Zarić negodovao je što je doneta takva odluka, pošto Apelacioni sud još nije odlučivao o njihovoj ranijoj žalbi na pritvor.

Advokat Stefan Jokić je nezadovoljan:

"Ovo je pravni skandal! Produžava se pritvor, a da još nije odlučeno o žalbama na prethodno rešenje, što znači da je Zoranu Marjanoviću prekršeno ustavom zagarantovano pravo. Kolege iz suda nek se zapitaju da li to predstavlja kršenje jednog od osnovnih načela hitnosti. Postavlja se pitanje da li da se žalimo uopšte na ovakvu odluku."

On je precizirao da je rok za žalbu tri dana od dobijanja rešenja. Zoran Marjanović je u Centralnom zatvoru u Beogradu, a optužnica protiv njega nije potvrđena, jer izjavu ponovo treba da da njegova maloletna ćerka Jana. Ni posle 26 meseci nije rešeno misteriozno ubistvo pevačice „Granda“, koja je pronađena mrtva 3. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, u beogradskom naselju Borča.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Alo

Povezane vesti:


>