Lepota

Ljubav

Šampon za suvo pranje kose: Razlozi ZA i PROTIV!

Brzi način života, prekovremeni sati na poslu, obaveze oko dece i kuće, ispiti, učenje...sve to utiče na to da često nemamo vremena za sebe, pa posežemo za lakšim i bržim metodama čak i kada je naša kosa u pitanju. Šampon za suvo pranje kose, razlozi ZA i PROTIV!

Šampon za suvo pranje kose: Razlozi ZA i PROTIV! Svet Plus



Peglanje ili uvijanje oduzimaju puno vremena i ponekad bi možda radije umesto toga gledale omiljeni film, čitale knjigu ili se jednostavno naspavale. Netko se dosetio kako da olakša te muke pa je izmislio šampon za suvo pranje kose. Sprej koji u svega par minuta tvojoj kosi daje volumen, sjaj i vraća svežinu. 

Da li ste se ikada zapitali koliko je zapravo suvi šampon dobar i zdrav za kosu? Prednost je svakako ušteda vremena. Pranje kose traje svega nekoliko minuta i odlično je rešenje kada ste u žurbi ili na putovanju. Naprskate, umasirate u kosu, očešljate i gotovo!

Tu je i ušteda novca. Koristeći vrlo malu količinu suvog šampona štedite trošenje pravog, regeneratora, maske... Svega onoga što inače koristite. Cene suvog šampona uglavnom se kreću između 200 i 500 dinara, a traju dosta dugo. Novčanik će vam biti zahvalan!

Ova vrsta šampona spašava kosu, a pogotovo njene vrhove da ostanu što duže zdravi i neispucani jer ređe koristite peglu, figaro i ostale aparate za stilizovanje kose. 

Šamponi za pranje kose imaju na sebi oznake za tamniju i svetliju kosu ali istina je da su uglavnom beli, pa zato morate paziti da dobro umasirate proizvod u vlasište, kako bi izbegle da vaša kosa izgleda kao da je prašina pala na nju. 

Možda niste sklone perutu ali prečestim korišćenjem suvog šampona svakako će vam se to dogoditi. Kako bi kosu učinio manje masnom, logično je da ovaj preparat mora isušiti vlasište, a onda se to vlasište počinje perutati. Perut je često vidljiv na temenu, korenu kose, čak i na ramenima po odeći što nije nimalo privlačno. 

Čestim korišćenjem suvog šampona, na temenu se može stvoriti nakupljeni sloj preparata koji može zapušiti folikule zbog čega vam kosa može opadati više nego inače. Zato je potrebno kosu temeljno oprati, teme izmasirati, a dobro bi bilo povremeno uraditi piling vlasišta sodom bikarbonom.

Neka vam suvi šampon bude spas u zadnji čas, a ne zamena za klasično pranje. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>