Region

Svet

Region

Scenario za drugu sezonu serije Nemanjići - rađanje kraljevine!

Scenario za drugu sezonu serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" predat je RTS-u pa će ga u narednom periodu, čelni ljudi pročitati i dati svoj komentar! 

Scenario za drugu sezonu serije Nemanjići - rađanje kraljevine! Screenshoot



Druga sezona serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine" baviće se vladavinom Uroša Velikog. U prvom delu sezone pojaviće se isti glumci, a uskoro će krenuti i kasting za nove uloge. Prva sezona kako smo svi videli izazvala je velike kritike na račun maltene svega, od glume do teksta, ali je bila gledana i to niko ne može osporiti. Kako će proći druga sezona, da li će biti jedanko napadana i gledana, ostaje nam da vidimo.

Kako “Blic” saznaje, scenario za drugu sezonu je predat čelnim ljudima RTS, koji će ga u narednom periodu pročitati i dati svoj komentar. Čim se odobri scenario, biraju se novi likovi koji će dočarati vladavinu Uroša Velikog, koji će biti ključna ličnost druge sezone.

Scenario za drugu sezonu je napisan. Obradiće se period nakon krunisanja Stefana Nemanjića. Međutim, većim delom će se obraditi vladavina Uroša Velikog, koji je prema istorijskim tragovima dosta osobina nasledio od oca Stefana Nemanjića i majke Ane Dandolo. Veliku ulogu će imati i Uroševa žena Jelena Anžujska, koja je iz daleka došla na srpski dvor. Čim se odobri scenario, počeće kastinzi za izbor glumaca koji će tumačiti nove likove. U prvih nekoliko epizoda pojaviće se glumci iz prve sezone, a u narednim epizodama planirana je potpino nova glumačka postava - navodi izvor.

Scenarista Gordan Mihić kaže da je ekipa spremna:

"Svi smo spremni. Kao što znate, ne zavisi od nas. Ekipa je spremna i čekamo da scenario bude pročitan, nakon čega će se krenuti sa daljom pripremom. Posle Stefana Prvovenčanog dolaze sinovi Radoslav, Vladislav, Uroš, koji je vladao 40 godina, i Dragutin i Milutin. Isto kao u prvoj, bavićemo se očuvanjem zemlje koju su stvorili Nemanja i Stefan, sukobima sa susedima, velikim ljubavima vladara, njihovim sudbinama."

Emitovanje druge sezone serije najavljuje se već na jesen.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>