Svet

Region

Evrovizija 2018: Spisak učesnika i redosled zemalja u finalu!

Evrovizija 2018: Spisak učesnika i redosled zemalja u finalu! Srbiju predstavlja grupa „Sanja Ilić i Balkanika“ sa pesmom "Nova deca", pod rednim brojem 10. Radio-televizija Srbije direktno prenosi finalno veče najgledanijeg muzičkog takmičenja u Evropi od 21.00 na RTS 1, RTS HD, RTS SVET i RTS Planeta.

Evrovizija 2018: Spisak učesnika i redosled zemalja u finalu! Foto: Thomas Hanses




Domaćini sloganom „All Aboard!“ poručuju da je vreme da se 26 zemalja finalista ukrca na brod Altis arene i krene u borbu za titulu najbolje pesme Evrope. Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, što znači da ćemo čuvenu frazu "12 points go to..." čuti čak 43 puta.

Redosled zemalja u finalu:

01. Ukrajina
02. Španija
03. Slovenija
04. Litvanija
05. Austrija
06. Estonija
07. Norveška
08. Portugalija
09. Ujedinjeno Kraljevstvo
10. Srbija
11. Nemačka
12. Albanija
13. Francuska
14. Češka Republika
15. Danska
16. Australija
17. Finska
18. Bugarska
19. Moldavija
20. Švedska
21. Mađarska
22. Izrael
23. Holandija
24. Irska
25. Kipar
26. Italija



Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene. Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 43 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija. 

Nakon saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani, dajući svakoj pesmi određeni skor. Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom sveta. Za one koji bi želeli da saznaju kako je svaka zemlja glasala, svi glasovi - i publike i žirija, biće dostupni nakon takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>