Lepota

Ljubav

Priprema za leto: Obavezne stavke kod čišćenja lica!

Priprema za leto već uveliko traje. Vreme je i da svoju kožu lica dovedete do savršenstva, a ovo su obavezne stavke kod čišćenja lica.

Priprema za leto: Obavezne stavke kod čišćenja lica! Svet Plus



Svaka žena zna da je čišćenje lica pred spavanje obavezno, bez obzira na to da li koristi šminku ili ne, da li je koža masna, suva ili normalna. Pa krenimo da vidimo da li išta od ovoga propuštamo...

* Pre svega ruke moraju biti čiste. Najbolje je da ih temeljno operete antibakterijskim sapunom da biste izbegli prenos eventualnih bakterija i nečistoća sa ruku na kožu lica.

* Sa lica temeljno ukloniti svaki trag šminke. Za uklanjanje šminke možete da koristite mleko za čišćenje ili tečni sapun namenjen uklanjanju šminke.

* Pošto je šminka uklonjena, lice oprati toplom vodom kako bi se pore raširile. U ovom koraku nije dobro koristiti hladnu vodu jer ona zatvara pore. Vruća voda takođe nije dobra jer ispirate slojeve epiderma zbog čega nam se koža ljušti i postaje suva.

* Uradite piling lica. Ovde treba napomenuti da je za svakodnevnu negu salicilna ili glikolna kiselina za čišćenje mnogo nežnija i delotvornija od zrnastog pilinga. Salicilna i glikolna kiselina u isto vreme deluju i protiv starenja kože i sprečavaju nastanak bubuljica. Zrnasti piling koristite jednom mesečno i to tako što ćete čistim rukama lagano istrljajti lice po mogućnosti nekim prirodnim pilingom. (kafa, soda bikarbona i slično...)

* Posle pilinga, rukavicom nežno prebrišite lice da uklonite sve nečistoće. Pripazite na to da ta rukavica bude čista jer se i na njoj mogu zadržati štetne bakterije.

* Još jedno ispiranje lica ali ovoga puta hladnom vodom da biste zatvorili pore lica. Nakon umivanja pustite da vam se koža osuši prirodnim putem, na vazduhu.

* Još jednom proverite područje oko očiju, posebno ako ste imali maskaru ili ajlajner. Oči su jako osetljive, i moguća je iritacija u slučaju kada se ne očisti kako treba, pogotovo kada su u pitanju ostaci šminke.

* Za kraj potrebno je naneti blagu kremu za negu i dobro se naspavati jer kvalitetan odmor i zdrav san takođe imaju veliki uticaj na lepotu naše kože.

* Barem dva puta mesečno na lice nanesete kvalitetnu hranjivu masku. Pazite samo da to bude maska koja odgovara vašem tipu kože.

* Uzimajte dovoljno tečnosti i hranite se zdravo. U vaš svakodnevni meni ne zaboravite da uključite sveže voće i povrće, oni su melem za našu kožu kao i za čitav organizam.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>