Region

Svet

Region

Počelo je snimanje filma i serije Kralj Petar Prvi u slavu Srbije!

Počelo je snimanje filma i serije "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije" u produkciji RTS-a i "Zilion" Filma.

Počelo je snimanje filma i serije Kralj Petar Prvi u slavu Srbije! Promo



Snimanje domaće serije i filma, pod radnima nazivom “Kralj Petar Prvi u slavu Srbije”, u režiji Petra Ristovskog, zaživelo je na bregovima Stare planine, na kojima će se prikazati najteži trenuci srpske vojske i civila tokom prelaska Albanskih masiva, krajem 1915. i početkom 1916. godine. 

Film je zasnovan na motivima romana Milovana Vitezovića “Čarape kralja Petra”. Priča o čuvenim vunenim čarapama u kojima je kralj umro, inspirisala je našeg glumca i producenta Lazara Ristovskog (u filmu lik Kralja Petara Prvog), da kroz svoju sedmogodišnju pripremu projekta prikaže lik Kralja Petra kao čoveka koji pati za svojom zemljom i koji se preispituje o neophodnosti žrtava nastalim tokom Velikog rata.

Lazar Ristovski, glumac i producent filma i serije kaže:

"Imamo obavezu da se, na neki način ovim projektom, odužimo svim tim ljudima, i u tom smislu je RTS povukao, čini mi se, pravi potez što je omogućio da se ovaj projekat snima."

Film ima epitet “nacionalno” važnog projekta u koji se uključuju Rusija i Francuska, koje su u tim vremenima imale značajnu ulogu u pružanju nemerljive pomoći Srpskom narodu. Kao saveznik i Grčka je dala svoj doprinos, na Krfu je srpski narod dočekala raširenih ruku. Planirano je da snimanje traje do jula 2018. godine na lokacijama u Srbiji, Grčkoj i Rusiji.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>