Lepota

Ljubav

Tajne i trikovi za čistu i bujnu kosu!

Tajne i trikovi za čistu i bujnu kosu! Često se dame žale da im se koren kose prebrzo masti i da već sutradan moraju da vezuju kosu u rep. Evo šta savetuju frizeri.

Tajne i trikovi za čistu i bujnu kosu! Svet Plus



* Podesite temperaturu i nakvasite kosu dovoljno.
* Istisnite šampon (u veličini većeg novčića) na dlanove i protrljajte. Nanesite šampon kružnim pokretima, pomerajući se od vrha glave ka dnu.
* Ispiranje zahteva više vremena nego šamponiranje. Stilisti preporučuju da ispirate kosu pet minuta.    * Ostaci šampona ubijaju sjaj kose i izazivaju nastanak peruti. Takođe je preporučljivo da ispiranje završite hladnom vodom. Ovo će ojačati kosu i dati joj sjaj.


Planiranje frizure poštedeće vas čestog pranja kose i omogućiti da izgledate sjajno svaki dan, a možete napraviti i tinkturu od žalfije jer ova tinktura pomaže protiv masne kose, normalizuje rad žlezdi, leči upale i smiruje kožu. Potrebne su vam četiri kašike suve žalfije i litar vode. Pripremite je kao čaj i kada se prohladi, isperite čistu kosu njome. Ako želite možete nakon ovoga još jednom kosu isprati mlakom vodom.

Ako perete kosu svakodnevno, počnite polako da menjate ovu naviku. Vremenom će i lojne žlezde smanjiti lučenje. Kim Kardašijan recimo tvrdi da kosu pere na svakih pet dana: 

 „Prvog dana počinjemo sa natapiranom kosom. Drugog dana mi frizer napravi neobaveznu frizuru. Trećeg dana mi ispravi kosu. Četvtog dana nosim konjski rep. Petog dana operem kosu.“

Vrlo je korisno i prijatno da spavate na čistim jastučnicama. One vremenom sakupljaju mrtve ćelije, ostatke šminke i stvaraju pogodno okruženje za bakterije. Kako biste podržali zdravlje kože i kose, menjajte jastučnice bar jednom nedeljno. Ako imate masnu kosu, onda najmanje dvaput.

I na kraju kako bi proverile stanje vaše kose uradite jedan test:

Iščupajte jednu dlaku i stavite je u čašu punu vode. Ako ostane na površini, vaša kosa je zdrava. Ako potone, oštećena je i potrebna joj je dodatna nega.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>