Zdravlje

Ljubav

Imate problem sa cirkulacijom?! Evo nekoliko načina da je poboljšate!

Imate problem sa cirkulacijom?! Evo nekoliko načina da je poboljšate kako ne bi više uticala na vaš život.

Imate problem sa cirkulacijom?! Evo nekoliko načina da je poboljšate! Svet Plus



Problemi sa cirkulacijom do izražaja naročite dolaze u hladnim zimskim danima, a nije lako ni privikavanje na promenu vremenskih uslova i oscilaciju temperature. Evo nekoliko načina da pomognete sebi:

 * Zagrejte odeću

Jutra znaju biti hladna, a nakon buđenja telo je još uvek zagrejano i hladnoća za njega predstavlja šok. Najbolje je da svoju odeću stavite na radijator dok se tuširate ili doručkujete, kako bi je zagrejali i na taj način spaslili svoje telo od hladnoće.


* Izaberite obuću u kojoj će vam stopala uvek biti suva i topla

Problem mokrih nogu negativno utiče na cirkulaciju, a naročito što je to jedina opcija i morate u tim cipelama provesti čitav dan. Zato birajte obuću koja je nepromočiva, a za svaki slučaj imajte uvek sa sobom par čarapa u rezervi.


* Topla voda

Pustite mlaz tople vode po zglobovima vaših ruku i doćiće do zagrevanja krvi, koja će vrlo brzo prostrujati celim vašim telom, i tako ćete na najjednostavniji način poboljšati svoju cirkulaciju u trenutku.


* Vežbanje

Pored toga što je dobro za naše telo, vežbanje nas rasterećuje od stresa i napetosti, a poboljšava i cirkulaciju krvi, pa naše telo postaje toplo i razgibano.


* Topla kupka - ne tuširanje

Ukoliko  imate vremena, uvek pre odaberite kupku. Ležanjem u kadi telo upija toplotu vode i na taj način pospešuje cirkulaciju krvi. Telo ostaje zagrejano još neko vreme nakon izlaska iz kade, krvni sudovi su prošireni, što deluje umirujuće na napete mišiće i um!


* Topli napici

Osim što će zagrejati naše kosti, čuvaće nas od prehlade i ubrzaće naš krvotok. Zato se šolja čaja dnevno toplo preporučuje bez obzira na to koliko je stepeni napolju.


* Kuvana hrana

Topla, kuvana hrana momentalno i efikasno utiče na poboljšanje cirkulacije krvi.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>