Region

Svet

Region

Nemanjići-Rađanje kraljevine: Premijera pete epizode - Monah Simeon!

Nemanjići - Rađanje kraljevine, premijera pete epizode "Monah Simeon" , biće emitovana na RTS-u 11. marta u 20.05 časova.

Nemanjići-Rađanje kraljevine: Premijera pete epizode - Monah Simeon! Promo



Podsetimo se četvrte epizode: Nemanja je u velikoj žalosti zbog Rastkovog zamonašenja. Međutim, ne može dugo da tuguje. Na teritoriju Srbije ušla je vojska ugarskog kralja, Bele Trećeg. Stefan traži zaštitu od Vizantije, od svog budućeg tasta, Aleksija. Dobija pomoć od vizantijskog dvora.

U petoj epizodi, Stefan pokuša da ubedi Vukana da se ništa nije promenilo između njih dvojice, ali Vukan smatra da ništa više ne može da bude kao pre. Da bi Vukan stekao nove saveznike i tako osnažio svoj položaj obrati se rimskom papi, Celestinu Trećem i obeća mu da će širiti katoličku veru u svojoj zemlji, Zeti. Vukan se poveže s papom, jer misli da je tako najbolje za bezbednost Zete, kojom vlada.

Raška saopšti Stefanu da je odlučila da napusti dvor ali on ne želi da pristane na njen odlazak. Stefan odlazi da poseti svog oca, koji kao monah Simeon boravi u manastiru.

Glavne uloge u petoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac, Nada Šagin, Miki Krstović, Jelena Gavrilović, Igor Pervić, Slobodan Beštić i Aleksandar Dunjić.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>