Ljubav

Style

Koji broj partnera je optimalan pre braka?!

Stručnjaci kažu da je sve individualno, ipak svaka nova generacija se isto pita: Koji broj partnera je optimalan pre braka?

Koji broj partnera je optimalan pre braka?! Svet Plus



Istraživanja daju različite odgovore, pa su neke od brojki u opticaju: 1, 5, 7, 10, 12. Prosečna Britanka će pre braka imati osam partnera, od kojih su četiri veze za jednu noć. To je jedan više nego što tolerišu muškarci kad je reč o bivšim partnerima njihove lepše polovine. Žene ne prave problem do desete devojke svog budućeg muža. Ni premalo nije dobro, pa većina ispitanika oba pola kaže da bi volela da je njihov supružnik imao bar pet bivših partnera. 

Za Amerikance, čarobna brojka je sedam, dok su Francuzi, Španci i Belgijanci tolerantniji i nemaju problem sa najmanjim dvocifrenim brojem. Jedno od novijih istraživanja na ovu temu pokazalo je da je idealan broj seksualnih partnera pre sudbonosnog "DA" – 12. Jer, pokazuje da je osoba liberalna, slobodoumna i avanturističkog duha kad je reč o seksu. Manje od 10 ukazuje na konzervativnost, a više od 19 na egocentrizam i osobu koju je nemoguće zadovoljiti. 

Drugi upozoravaju da je od broja seksualnih partnera mnogo bitnije sa koliko njih smo ostvarili emocionalnu povezanost. Ni ovde naučnici nisu saglasni. Dok jedni misle da je dobro da smo imali barem dve ozbiljne veze pre braka, koliko je i prosek, drugi tvrde da neko treba da se zabavlja sa više osoba da bi shvatio šta mu odgovara. Da je ljubav jedna od retkih životnih oblasti gde se iskustvo baš i ne vrednuje, pokazalo je američko istraživanje čiji je zaključak „manje je više“. Što su više partnera ispitanici imali pre braka, manje su bili zadovoljni brakom. Iznenađujuće ili ne, tek ispitanici kojima je supružnik bio prvi partner pokazali su najveće zadovoljstvo odnosom u braku. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>