Zdravlje

Ljubav

Budite se svake noći u isto vreme: Pogledajte u čemu je problem!

San je jako važan, a vi se budite svake noći u isto vreme. Pogledajte u čemu je problem!

Budite se svake noći u isto vreme: Pogledajte u čemu je problem! Svet Plus



Ako se skoro svake noći probudite u približno isto vreme, postoji velika verovatnoća da neki od vaših organa ne funkcioniše kako treba. Tokom 24 sata, kako bi se vaš organizam regenerisao energija se usmerava u različite organe. Kada se dogodi da energija zbog nečega bude poremećena, dolazi do zdravstvenih problema, smatraju Kinezi čija tradicionalna medicina veoma obraća pažnju na protok energije u telu. Evo šta znači ako se budite u određeno vreme:

Od 21:00 do 23:00 časa:
Ovo je vreme kada se endokrini sistem dovodi u ravnotežu, a on je zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, verovatno ste pod stresom, i muče vas događaji iz tog dana ili ono što vas čeka sutra. Do blokade energije u endokrinom sistemu može da dođe i ako se ne hranite pravilno, ili jedete prekasno.

Od 23:00 do 1:00 časa:
Buđenje u ovo doba ukazuje na to da vas nešto muči, odnosno da sebi nešto zamerate – možda nešto što ste rekli, uradili ili je trebalo da uradite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt, odnosno negativnost, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega, a jang muški - pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte. U ovo vreme je aktivna žučna kesa koja razgrađuje masnoće u telu, pa buđenje u to doba može da ukazuje na to da unosite previše nezdravih masnoća.

Od 1:00 do 3:00 časa:
Ako se budite u ovo vreme, onda ste verovatno ljuti i frustrirani, prepuni negativne energije koja se odražava na spavanje. Trebalo bi da se opustite jer na taj način narušavate procese koji se odvijaju u vašem telu. Ovo vreme noći je vrlo važno za telo jer tada aktivno izbacuje otrove i obnavlja se. Jetra ispušta toksine, proizvodi molekule neophodne za varenje, doprinosi stvaranju nove krvi. Znači, ako sa njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

Od 3:00 do 5:00 časova:
Bol i tuga, mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ukoliko se posmatra duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće da vam je hladno dok spavate i procesi u telu ne mogu da se odvijaju pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može da ukazuje na probleme sa plućima i nedovoljan dotok kiseonika u organizam.

Od 5:00 do 7:00 časova
U ovo doba aktivno je debelo crevo, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete nezdravu hranu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>