Ostalo

Sme�no

Programski jezici za decu! (VIDEO)

Programski jezici za decu, odnosno kodiranje je sve popularnije u svetu, a roditelji su odavno shvatili da je ono postalo osnovna vešina kao što su čitanje i računanje. Google danas slavi 50 godina dečjeg kodiranja.

Programski jezici za decu! (VIDEO) Screenshoot Youtube




Deca kroz igru uče programiranje, za njih je to zabavno i interesantno, što je još jako bitno razvija se kreativnost i stiče samopouzdanje. Igrice su ono što decu privuče još u jako ranom uzrastu, praktično ne umeju ni da čitaju, a već su za računarom i razumeju ono što se dešava, čak i bolje od odraslih.
Mnogi roditelji smatraju da sedenje za kompjuterom nije ni dobro, ni zdravo za decu, pa svojim mališanima do nekih određenih godina ne dozvoljavaju ni da se približe računaru. Ono što ima svojih mana, ima i svojih prednosti, a što se tiče programiranja za decu korisno je početi u što ranijem uzrastu, odnosno između pete i šeste godine života. Kontrolišite ono što vaša deca rade na računaru i nađite sredinu jer je to period u kome najbolje prihvataju nove stvari, a učenje programskog jezika podstaći će ih da bolje čitaju i budu uspešniji u prirodnim naukama.
Već sada je programiranje jedno od najtraženijih zanimanja i nema sumnje da će tako ostati i u budućnosti. Gotovo je nemoguće naći oglas za posao u kome nije naglašeno, da je potrebno poznavanje rada na računaru, negde je to osnovno poznavanje, a negde i mnogo, mnogo više od toga. 
Pripremiti decu za svet u kome žive jako je bitna stvar u roditeljstvu, a ovo je samo jedna od važnih stavki koja, ako je dobro i kontrolisano sprovodite može samo pomoći u životu i sutra u karijeri vaše dece.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>