Region

Svet

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Prva emisija počinje u nedelju! FOTO

Uživanje uz 60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA, u susret predstojećem jubileju Televizije Beograd, počinje u nedelju 8. oktobra na RTS-u.

 60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Prva emisija počinje u nedelju! FOTO Foto: Promo RTS



Kažu da dobar, pravi narodnjak, krije hiljadu uspomena i bezbroj neispričanih priča... U susret predstojećem jubileju, 60 godina Televizije Beograd- pozivamo vas da predlažete: Koje pesme zauzimaju posebno mesto u vašem srcu? Tokom TV serijala „60 najlepših narodnih pesama“, odabraćemo zajedno sa vama, najbolje od najboljih- 60 najlepših pesama narodne muzike. I to nije sve: u duhu najbolje tradicije legendarnih igranih tok- šou programa TV Beograd i RTS- a, autorski tim emisije potrudio se se da ovaj format bude ne samo muzički bogat i raznovrstan već i duhovit, zabavan i prijemčiv program za sve generacije.



Uz brojne renomirane izvođače i autore narodne muzike, domaćine emisije- Bojanu Marković i Milana Popovića, družićemo se i sa Cojletom Manojlovićem, najvernijim gledaocem emisije i vrsnim poznavaocem narodne muzike (lik tumači glumac Srđan Ivanović). On održava specijalan kontakt sa voditeljem emisije (koji kroz kabl dolazi u njegovu kuću) i umnogome „utiče“ na saržaj svake emisije...

Milan Popović, voditelj i kourednik emisije: „Tema prve emisije biće -Da li je uopšte moguće odabrati najlepše pesme? O tome ćemo Bojana i ja razgovarati sa Gordanom Lazarević i profesorom dr Dimitrijem Golemovićem. Čućemo prvih 15 pesama koje će se naći u izboru za 60 najlepših. Upoznaćemo i lik Cojleta Manojlovića i njegovu komšinicu, čiji lik u prvoj epizodi igra mlada pevačica Jelena Gerbec…“

Bojana Marković,  voditeljka emisije: „Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo će izvoditi odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno- umetnička društva... Do juna 2018-te godine, kroz serijal emisija „60 najlepših narodnih pesama“ čućemo i videti izvođenja više od 500 najrazličitijih pesama. Očekujemo da nam šaljete vaše predloge omiljenih pesama, koji će se, uz predloge Stručnog saveta emisije, naći u ovom serijalu i za koje ćete moći da glasate posle Nove godine."



Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. Na dan proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, na velikom koncertu u avgustu 2018-te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

Predloge od 10 pesama pošaljite pismima i kuponima na adresu Takovska 10, sa naznakom za emisiju "60 najlepših narodnih pesama" i elektronskom poštom na adresu [email protected]
Pratite sve aktuelnosti u vezi sa emisijom i predlozima pesama i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram #60narodnih i na zvaničnom YouTube kanalu emisije "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Scenario : po ideji Milana Popovića 
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>