Region

Svet

Na koncertu Željka Joksimovića u Novom Sadu invalidima zabranjen pristup

Organizatori koncerta Željka Joksimovića koji je prošle subote održan u SPC “Vojvodina” u Novom Sadu, zabranili su ulaz grupi osoba sa ivaliditetom da prisustvuju ovom događaju, jer nisu imali propusnice, tvrde u Društvu osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina.

Na koncertu Željka Joksimovića u Novom Sadu invalidima zabranjen pristup



"Na koncert je došlo sedam osoba sa invaliditetom, kao i njihovi pratioci. Kao i uvek do sada, po ustaljenoj proceduri koju već godinama imamo sa ‘Spensom’, trebalo je da uđemo na Službeni ulaz. Međutim, obezbeđenje nam je, uz iskreno žaljenje, reklo kako ne smeju da nas uvedu unutra jer je organizator zabranio ulazak svima koji nemaju propusnice" - kaže Zoran Martinov iz Društva osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, napominjući da je organizator manifestacije bio Studio “Berar” iz Novog Sada.

U “Beraru” kažu da oni od pomenutog udruženja nisu dobili nikakav zahtev da prisustvuju koncertu, upozoravajući “Blic” da će se, ukoliko se objave navodi pomenutog Društva “iskoristiri prava koja im pripadaju po Zakonu”.

"Netačan je navod da je bilo ko od lica sa invaliditetom koja su bila zainteresovana da prisustvuju koncertu, a nisu, kontaktirali organizatora ili bilo koga od njegovih zaposlenih, kako u danima pre koncerta, tako i na dan njegovog održavanja, jer smo svim licima sa invaliditetom koja su nam se kao organizatoru obratila omogućili, kao i uvek, nesmetano prisustvo koncertu i njegovo posmatranje" – kažu u Studiju “Berar”.
Željko Joksimović rekao je da nije znao da postoji takav problem.

"Sad prvi put čujem da se to desilo i mnogo mi je žao zbog toga. Moja uloga na koncertu je bila da pevam za sve koji su došli i nemam nikakve veze sa stvarima koji se tiču same organizacije. Takođe nisam upoznat ni sa tehničkim mogućnostima dvorana u kojima nastupam. Spreman sam da poseban koncert organizujem za osobe sa invaliditetom" – rekao je pevač.

izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>