Ostalo

Sme�no

Hip hop - 44. rođendan muzike koja je nastala u Njujorku!

Hip hop je je muzika koja je 1970. godine nastala u Njujorku, tačnije u delovima Bronksa, a danas proslavlja svoj 44. rođendan.

Hip  hop - 44. rođendan muzike koja je nastala u Njujorku!



Iako ga u poslednje vreme svi mešaju sa rep muzikom, Hip hop ipak ima mnogo dublje značenje. Nastao je u Americi, a u poslednjih deset godina počeo je da se ozbiljno razvija i u Evropi, ali i na drugim kontinentima. Kod Hip hopa, nije bitno materijalno stanje, veće se pažnja obraća na kreativnost i umetnost. Ljudi koji se bave ovom vrstom muzike mogu da naprave  od nje bukvalno savršenstvo. Ne dozvoljavaju da ode u komercijalizaciju, već da sačuva svoju originalnost. 

Sastoji se iz četiri elementa Mcing (Repovanje), Djing (Scratching, Turntable Manipulation), Graffiti i Breakdancing. Ova četri elementa su stvorena skoro u isto vreme, a koncept je kod svih elemenata bio isti, urbani pogled na život i svet, ali se ponekad i taj koncept menjao.  Hip hop je trenutno najmasovniji muzički pokret u svetu, a njegova istorija je opisana u pesmi "I Used To Love Her od Common-a". 

"I start thinkin, How many souls hip hop has effected, How many dead folks this art ressurected, How many nations this culture connected, Who am I to judgde ones perspective"
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Agencije

Povezane vesti:


>