Ostalo

Sme�no

Pravila ponašanja na društvenim mrežama

Kao i u stvarnom životu i na društvenim mrežama postoje pravila ponašanja kojih trebamo da se pridržavamo, kako ne bi smo stvorili pogrešnu sliku o nama samima.

Pravila ponašanja na društvenim mrežama



Kao što u privatnom životu treba obuzdavati impulsivnost da ne bismo povredili bližnje, tako i u virtuelnom svetu valja biti oprezan. Možda čak još više jer sve što smo uradili ostaje negde zapisano čime drugi mogu steći loš utisak o nama. I zato, ako vam je stalo do dobrih odnosa sa bližom i daljom okolinom, vodite računa o ovim stvarima.

Ne iznosite prljav veš - Društvena mreža nije oglasna tabla za rešavanje problema, pa ne "ujedajte" partnera, prijatelje, kolege. Prljav veš ostavite za privatan razgovor licem u lice. Takođe, ne šaljite poruke između redova kako biste se obračunali sa nekim. Na primer, zaboravite na izjave poput "neka mi oni koji imaju nešto protiv mene to kažu u lice umesto da me ogovaraju po hodnicima" jer u sebi kriju pasivnu agresiju.

Ne pišite negativno - Svi se ponekad iznerviramo, ali dozirajte izjave poput "Ubio bih pešake koji ne gledaju dok prelaze ulicu", "Poludeću od kolega koji stalno postavljaju ista pitanja". Ako odajete utisak osobe koja je stalno ljuta, žali se na nešto, prijatelji će dva puta razmisliti da li da vas upoznaju sa poznanikom ili dragom koleginicom. Ni poslovno ne šaljete dobru poruku.

Ne svađajte se - Društvene mreže nisu pravo mesto za ubeđivanje drugih da greše u svojim stavovima. Ne samo da nećete uspeti da ih preobratite, već ćete se predstaviti kao agresivac.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>