Zdravlje

Ljubav

Ove stvari obavezno morate da ponesete na letovanje!

Vreme je odmora i putovanja, a svi mi obično na letovanje ponesemo više stvari nego što nam je zaista potrebno.

Ove stvari obavezno morate da ponesete na letovanje!



Ipak, pored gomile nepotrebnih stvari, poželjno je pre toga napraviti spisak najbitnijih stvari bez kojih nikako ne smete krenuti na putovanje. Ovo su neke od njih:

Lekovi za hronične bolesti: Ukoliko redovno pijete lekove, obavezno ponesite dovoljnu zalihu na odmor. Ne možete da budete sigurni da ćete moći da ih kupite kada stignete na destinaciju.

Sredstva protiv bolova i povišene temperature: paracetamol, aspirin, ako putujete sa decom sirup.

Lekove ze stomak: velika je šansa da ćete na odmoru i pogotovo moru gde je toplo i obično ne previše čisto pokvariti stomak. Ponesite probiotike i aktivni ugalj.

Lekove za rane: Ponesite dezinfekciono sredstvo za čišćenje rana, malo gaze i obavezno flastere.

Sredstvo protiv alergija: Osim pilula koje ćete popiti ukoliko ste alergični na Sunce, trave, prašinu… ponesite i kremu, najbolje gel, koji hladi kožu i ublažava reakciju kože koja nije tolerantan na Sunce, komarce, jod iz morske vode…

Lekove protiv mučnine: Znaci takozvane bolesti putovanja su muka i povraćanje, ali i glavobolja, vrtoglavica, hladan znoj, bledilo, pad krvnog pritiska. Ako vam je nekada bilo muka na putu obavezno se spremite.

Sredstva za zaštitu od sunca: bez obzira gde idete, sunce je jako. Obratite pažnju na zaštitni faktor, piše dominomagazin.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>