Ostalo

Sme�no

MINECRAFT - igrica koja je osvojila svet! VIDEO

Minecraft igrica je za veoma kratko vreme zaludela sve i postala jedna od omiljenih zanimacija, posebno mlađe populacije.

MINECRAFT - igrica koja je osvojila svet! VIDEO Foto: Screenshot YouTube



Ova igrica veoma brzo može da izazove zavisnost, te ćete uvek ćete imati još jedan tunel da iskopate, još resursa da pokupite, još jednu alatku da napravite ili da sastavite repliku Star Trek Enterprise-a deo po deo.  Imate neograničenu slobodu i možete oblikovati retro fantastični svet igre onako kako vi želite. Neki delovi igre još uvek deluju nedovršeno, ali ipak kad jednom počnete da igrate Minecraft, teško će vam biti da prestanete. Igri nedostaje neki poseban zaplet ili određeni tok koji treba da pratite, ali prava lepota igre je upravo to što vam ni jedno ni drugo nije potrebno. Od igre dobijate ono što vi izaberete, i možete da radite samo ono što vam se najviše dopadne.

Nađete se u predivnom, ali primitivnom 3D svetu koji možete istraživati, graditi u njemu i raditi ono što se vama najviše dopada. U gustim šumama, močvarama, planinskim vencima, pustinjama i ledenim tundrama možete naći brojne resurse koje možete iskoristiti za svoje potrebe i ovi razuđeni predeli su sami po sebi ključ za vaš opstanak kada zakoračite prvi put u ovu avanturu.

Svet igre liči na veliki Lego set, pa možete da uništavate, dodajete ili popravljate stvari u okruženju onako kako vi smatrate da treba. U početku obrada zemlje i postavljanje kamenih blokova da napravite sebi sklonište od noćnih stvorenja vam deluje dovoljno i zadovoljavajuće, ali kako otkrivate nove mogućnosti za pravljenje baklji, vrata, stepenica, stakala, polica za knjige i još mnogih drugih stvari, uvidite da igra pruža mnogo više zadovoljstva i mogućnosti za stvaranje.Možete provesti dane gradeći složene leteće tvrđave, podvodne dvorce, kule nebodere ili komplikovane lavirinte. Možete napraviti sve što zamislite, od raznih mašina do umetničkih statua.

Sakupljanje različitih materijala omogućava vam da napravite različite alatke, oružja, hranu. Boljim materijalima pravite i efikasnije stvari. Ako koristite gvožđe umesto kamena, možete brže završavati zadatke, a i te stvari vam onda traju znatno duže. U ovom modu imate ograničen broj stvari koje možete imati u inventaru na 36. Igra ima i još jednu dodatnu dimenziju, The End, koja je slična paklu i puna je opasnosti, a do nje se dolazi ako napravite portal od retkih materijala. Ako dođete do nje, na kraju se susrećete sa opasnim Enderdragonom koji leti okolo po mapi. Nakon što ga savladate, možete da napustite ovu dimenziju preko portala, koji vas vraća u vaš svet i tu je onda kraj igre.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>