Ispovesti

Ljubav

Ispovest srednjoškolke: Sve sam rizikovala zbog dečka svoje najbolje drugarice!

Kažu da su tinejdžerske ljubavi jedne od najlepših i da ostaju za čitav život, a da li ste u životu spremni da rizikujete sve, pa čak i prijateljstvo, kako biste bile sa osobom do koje vam je stalo.l

Ispovest srednjoškolke: Sve sam rizikovala zbog dečka svoje najbolje drugarice!



Priča ove srednjoškolke upravo govori o tim tinejdžerskim zaljubljivanjima i odlučnosti da vam u tom trenutku niko i ništa nije preče od osobe koju ste zavoleli:  "Verujem u ljubav i sve njene oblike, smatram da je neophodni sastojak svakog ljudskog života, ali iznad svega verujem u prijateljstvo između dve drugarice. Oduvek sam tako mislila, iskreno bez pretvaranja, uvek sam se trudila da mi moje drugarice budu na prvom mestu, da ih nikada ne zapostavim zbog dečka i da nikada ne pogledamo istog muškarca. A ako bi se  to i dogodilo, ja bih se sklonila jer verovala sam da momci dođu i prođu, a da je prijateljstvo između nas tri ipak za celi život. Ipak je to bila tek srednja škola i bilo je puno momaka koji su nam se sviđali i sa kojima smo izlazile.

I kada smo Nata i ja upoznale Milana i ona mi šapnula da joj se mnogo sviđa, nisam ništa rekla. Samo sam se osmehnula i prećutala da je to tajanstveni momak o kome sam im pričala, u kog sam se zaljubila  a da mu ni ime nisam znala. Ne, nisam joj rekla da zbog njega noćima ne spavam, da su mi se njegove plave oči urezale u dušu i da samo njegov lik vidim pred očima. Ništa od toga joj nisam rekla, jer sam želela da budem dobra drugarica, pre svega. Mislila sam da ću ga lako zaboraviti, da ću upoznati drugog koji će biti lepši i bolji.

Ispostavilo se da to uopšte nije lako. Nata i Milan su ubrzo postali par. Nakon nekoliko meseci u kojima se sve vrtelo oko njega, jer smo se uvek trudile da budemo u njegovoj blizini, kako bi ga ona videla, a koji su za mene bili pravi pakao jer sam se trudila da ne mislim da njega, Milan je konačno pozvao da izađu i ubrzo su započeli vezu. Iako sam mislila da će mi tada biti lakše jer ću ga manje viđati, grdno sam se prevarila, jer oni su svugde išli zajedno i nisam ga mogla izbeći. Vremenom sam se navikla na to da sam zaljubljena u momka svoje najbolje drugarice, nikome nisam pričala o tome a svoja osećanja sam čuvala samo za sebe.

Za sve te godine, koliko su oni bili zajedno, dobro sam upoznala Milana i na neki čudan način, postali smo prijatelji. Ali kada je došlo do njihovog raskida, nisam smela više da se družim sa njim. To su nepisana pravila u ženskom prijateljstvu i kodeks koji najbolja drugarica ne sme da prekrši. I bez obzira na to što je ona njega ostavila, što ga je povredila i prevarila, bivši dečko je zajednički neprijatelj i tu nema priče.

Prekinula sam svaki kontakt sa Milanom i samo bih mu klimnula glavom kada bismo se slučajno sreli na ulici. Osećala sam se kao da sam izgubila deo sebe, jer, tek tada sam shvatila koliko mi je mnogo značio. A sa druge strane nestao je jedan ogroman teret koji mi je četiri duge godine pritiskao dušu.

A onda se dogodilo nešto neverovatno, nešto što je promenilo moj život i pogled na svet. Samo nekoliko nedelje od njihovog raskida, našla sam se na žurci na kojoj je bio i Milan. Igrom slučaja, Nata je bila sprečena da dođe i posle nekog vremena, Milan mi je prišao. Osećala sam grižu savest što sebi dopuštam da razgovaram sa njim, ali on je bio tako fin i ljubazan, i stalno mi se osmehivao i ja nisam mogla da budem gruba i hladna prema njemu. Ostali smo tako cele večeri zajedno, zaneseni razgovorom i jedno drugim, izgubivši pojam o prostoru i vremenu. Osećala sam da smo povezani na mnogo višem nivou, da među nama postoji neverovatna bliskost, jer smo se stalno i iznova mislima i rečima preklapali i dopunjavali. Bilo je neverovatno te noći i nisam imala snage da se odvojim od njega i odem kući. A kada me je poljubio, nisam mislila ni na šta drugo osim na te nežne usne i žudnju koju sam za njima toliko dugo skrivala.  Više ništa nije bilo važno, spremno sam rizikovala sve u šta sam godinama verovala.

Te noći sam na neki čudan način odrasla i promenila se. Nekako sam znala u dubini svoje duše da će mi Nata oprostiti kada shvati da je Milan moja ljubav za ceo život.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>