Ispovesti

Ljubav

PLAVI KIT seje strah u Srbiji: Dečak iz Velike Plane preživljava pakao - Ubićemo ti porodicu!

Smrtonosna igrica "Plavi kit" zbog koje je na stotine dece izvršilo samoubistvo, stigla je i u Srbiju, zbog toga savetujemo sve roditelje da dobro obrate pažnju, kako im se deca zanimaju na društvenoj mreži Fejsbuk.

PLAVI KIT seje strah u Srbiji: Dečak iz Velike Plane preživljava pakao - Ubićemo ti porodicu!



Igricu "Plavi kit" ili "The Blue Whale Challenge", napravio je Filip Budeikin iz Rusije, koji je pre nekoliko dana uhapšen. On je priznao vlastima sve za šta ga terete, a ova opasna zanimacija stigla je i do naše zemlje. Igrica počinje haštagovima kao što su #f58, #f57, #wakemeup420 - ili "probudi me u četiri i dvadeset", koji se unose na društvene mreže. Potom deca dobijaju zadatke koje moraju da ispune.

Jedan ovakav slučaj zabeležen je u Velikoj Plani, a zahvaljujući brzoj reakciji svojih roditelja 13-godišnji dečak, uspeo je da se otrgne iz kandži ove morbidne zanimacije. Naime, iako su čitav slučaj prijavili policiji, dečak i dalje dobija preteće poruke, od strane administratora, koji ga stalno upozoravaju da će mu ubiti roditelje i brata. "Sve je počelo kada smo dobili upozorenje od dečaka iz odeljenja našeg sina koji nam je poslao poruku da on igra opasnu igricu i da može nešto strašno da se dogodi. Sve mi je bilo čudno jer je naš sin živo dete i nije, kako se kaže, kompjuterski tip. A onda smo videli da ima ogrebotine na ruci i nekako u isto vreme čuli o toj igrici “Plavi kit”, kaže za Srpski Telegraf otac tinejdžera iz Velike Plane i dodaje:

"J. se posle svega toliko uplašio i pokušao je da izbriše igricu. Međutim, to je kao neki virus, stalno se vraćala. Na kraju je morao telefon da vrati na fabričko podešavanje. Slučaj smo prijavili policiji, oni su brzo reagovali i hvala im", kaže Zlatko i dodaje da su sa njegovim sinom pričali policajci obučeni za rad sa maloletnicima, ali i školski psiholog i socijalni radnik.

Zlatko objašnjava da je samo dan ranije zatekao sina kako igra igricu na telefonu, koja mu se činila kao i svaka druga.

"On je igrao u prvom licu. Na ekranu mu je bilo prikazano more, kojim je on trebalo da roni i da u dubinama traži neki “čip”, blago. Kada to nađe, onda je dobijao zadatke koje je trebalo da obavi. Igrica je izgledala na prvi pogled kao i sve druge " naglašava on i napominje da nije znao kako se strašna priča krije iza ronjenja.

"Tek pošto smo otišli u policiju sin je priznao da je igrao ovu igricu. Objasnio mi je da je čuo od nekog u školi da se pojavila nova igrica i on ju je skinuo sa “Gugl plej prodavnice”. Međutim, posle nekog vremena, kada je pronašao prvi “čip”, stigao mu je i prvi zahtev. On je mirno dete i sportista koji uopšte nije zavisnik od igrica. Već na početku se uplašio i probao je da je izbriše, ali nije mogao. Igrica se konstantno vraćala, a stizale su mu i pretnje da će mu pobiti porodicu. Tek kada je telefon vratio na fabrička podešavanja, igrica je nestala sa njegovog telefona", priča zabrinuti otac i dodaje da mu je sin u policijskoj stanici rekao da je igricu instalirala i jedna njegova drugarica.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Blic.rs/Srpski Telegraf

Povezane vesti:


>