Region

Svet

Region

Premijera filma "Branio sam mladu Bosnu": Nikola Rakočević u ulozi advokata Rudolfa Cistlera (Video)

Premijera filma Branio sam Mladu Bosnu večeras će biti prikazana u Sava centru, a glavna uloga u ovoj ratnoj drami pripala je našem mladom i talentovanom glumcu Nikoli Rakočeviću, koji tumači lik advokata Rudolfa Cistlera.

Premijera filma Foto: Filmovanje.com



Film u režiji Srđana Koljevića, rađen je po dokumentarnim podatcima iz 1914. godine, kada je Gavrilo Princip koga tumači Miloš Đurović ubio nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu. Priča u čijem su središtu pažnje "Sarajevski atentat" i organizacija "Mlada Bosna", ispričana kroz viziju koju je imao advokat, dr. Rudolf Cistler koga igra Nikola Rakočević.

On je bio advokat odbrane, koji je za razliku od ostalih, svom poslu pristupio časno i odvažno, u pravnom smislu, uspevši da odbrani atentatore, a izlažući se tako i sam atmosferi linča koja je vladala tokom celog procesa. 

Glavne uloge u filmu tumače: Nikola Rakočević, Miloš Đurović, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Dragan Petrović, Radoslav Milenković, Irfan Mensur, Branislav Lečić, Vučić Perović, Milan Marić, Vaja Dujović, Marko Grabež, Marko Pavlović.

Iako je imao dobru zamisao, prema rečima kritičara, film nije urađen kako je treba: "Ovo je film koji je, pre svega, trebalo da režira Oliver Ston! Zašto? Pa, zbog JFK. Jer, nekako u Koljevićevoj izvedbi, Nikola Rakočević nije baš Kevin Kostner, a mogao je da bude. I, mada filmska istraga o ubistvu Džona Kenedija traje tri sata, nekako je mnogo dinamičnija od filmske istrage o ubistvu Franca Ferdinanda, mada i ova traje celih dva i po sata", rekao Đorđe Mijušković koji smatra da priča o Gavrilu Principu nije ispričana do kraja.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Filmovanje.com

Povezane vesti:


>