Ostalo

Sme�no

Skype poboljšao kvalitet poziva i dodao ukidanje buke (Video)

Nova verzija izuzetno popularnog i korisnog programa za komunikaciju preko interneta, čuvenog Skype-a, omogućiće korisnicima da značajno unaprede kvalitet poziva, kao i da ukinu pozadinsku buku.

Skype poboljšao kvalitet poziva i dodao ukidanje buke (Video)



Kvalitet poziva preko Skype aplikacije značajno je poboljšan zahvaljujući novim metodama procesuiranja, odnosno obrade zvuka. "Bez obzira na to u kakvom okruženju se nalazite i koliko je jaka buka oko vas, kvalitet poziva će biti bolji, zvuk čistiji, a sagovornik će vas jasno čuti", navedeno je na Skype blogu, piše Mondo.rs.

Popularni Skype trenutno podržava tehnologiju više mikrofona, koji međusobno sarađuju na ostvarenju boljeg kvaliteta zvuka, a koji se sve češće nalaze u smartfonima. Recimo, Lumia korisnici osetiće drastičnu razliku u kvalitetu poziva, jer većina tih uređaja dolazi sa više mikrofona s prednje i zadnje strane telefona.

Opcija aktivnog ukidanja pozadinske buke radiće na svim uređajima koji podržavaju takvu opciju i radiće prilikom glasovnih i video poziva, uključujući i grupne pozive, koji su sada besplatni. Ove opcije dostupne su nekim korisnicima, a drugi će ih dobiti uskoro.

Skype tim je obećao da će ažurno i predano raditi na unapređenju funkcija svih aplikacija, te da će one biti poboljšavane i dodavane u manjim "porcijama" i češće.



Autor: B.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: Facebook/Skype

 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>