Zdravlje

Ljubav

Neograničen godišnji odmor? Da, kod njega je i to moguće!

Ričarda Brensona ćete sigurno doživeti kao poslodavca kakvog bi svaki radnik poželeo, budući da ovaj milijarder smatra da njegovi zaposlenici trebaju imati neograničeni godišnji odmor.

Neograničen godišnji odmor? Da, kod njega je i to moguće!



Vlasnik firme "The Virgin Group", enigmatični preduzetnik Ričard Brenson (64), smatra da bilo koji poslodavac treba svojim zaposlenima izaći u susret, te im dozvoliti da uzmu godišnji odmor kad god osete potrebu za punjenjem baterija, a na ovu ideju je došao nakon razgovora sa ćerkom.

"Zaposlenom treba biti prepušteno da sam donese odluku o uzimanju odmora, bilo da se radi o satu, danu, nedelji ili, pak, celom mesecu", naveo je bogataš u postu na svom blogu odlomak iz autorske knjige "The Virgin Way: Everything I Know About Leadership", piše Tportal.hr.

Ovog je mišljenja i Leri Pejdž, suosnivač Gugla, koji takođe smatra da su ljudi preopterećeni poslom i da previše rade, a da su pravila o korišćenju godišnjeg odmora veoma rigorozna.

Brenson smatra da bi ovakvim načinom poslovanja zaposleni bili znatno produktivniji i da bi uzimali odmor samo kada ne bi naškodio poslu, kao ni njihovoj karijeri. Uveliko radi na realizovanju svog plana, pa je sa poslovođama u Americi i Velikoj Britaniji već razgovarao na tu temu.

I ko ne bi želeo da za poslodavca ima jednog Ričarda Brensona?

Autor: B.B.
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>