Ljubav

Style

Da, istina je: Ako je prevario jednom, opet će

Ako je vaš sadašnji partner varao u prošloj vezi kako bi bio s vama, velike su šanse da ćete i vi biti prevareni. Iako ne deluje tako, ovo ipak znači da vam veza nije idealna.

Da, istina je: Ako je prevario jednom, opet će



Istraživanja pokazuju kako su osobe koje su varale u prethodnim vezama znatno sklonije varanju i u novim vezama, piše news.com.au.

Naučnici sa Univerziteta u Alabami u novoj studiji istraživali su nivoe posvećenosti i zadovoljstva među 443 muškarca i žene. Uopšteno, odnosi koji započinju varanjem bivšeg partnera ili koketiranjem s tuđim partnerom izložene su većem riziku od raskida i u njima zabeležen manji nivo zadovoljstva.

Džošua Foster, vodeći autor studije i profesor na Univerzitetu u Alabami, potvrdio je te zaključke i rekao: "Pojedinci koji su novu vezu započeli varanjem bivšeg partnera pokazali su se manje posvećenima, manje zadovoljnima i znatno su manje ulagali u ljubavne odnose".

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu "Journal of Research in Personality", a rezultati su pokazali i kako su introvertne osobe, za razliku od ekstrovertnih, više sklone raskidu postojeće veze zbog novog partnera. Osobe koje su raskinule vezu zbog treće osobe vrlo često imaju nepoželjne osobine ličnosti, poput taštine, arogancije, egoizma i sebičnosti. Foster pak navodi kako ga je iznenadio zaključak da su upravo introvertne osobe sklonije ka napuštanju partnera zbog druge osobe.

"To je otkriće pomalo začuđujuće, jer prethodna istraživanja sugerišu kako ljudi skloni varanju imaju pristupačne karakteristike. No mi smo otkrili kako osobe koje varaju imaju sasvim suprotne karakteristike te su društveno pasivni. To bi moglo značiti da ekstrovertne osobe imaju veći broj pokušaja, možda jednostavno zato što su često okruženi ljudima, ali pasivnost navodi da se pređe granica koketiranja', tumači Foster.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>